Man in deeltijdbaan verliest fors

Vooral mislopen van bonussen en andere extra's drukken salaris

Mannen die in deeltijd werken verdienen minder per uur dan wanneer ze veertig uur in de week draaien. Het verschil in salaris tussen fulltimers en parttimers is bij mannen groter dan bij vrouwen. Dat komt voornamelijk doordat deeltijders allerlei bonussen mislopen. Vrouwen die fulltime werken doen daar vaak al geen beroep op.

Minister Jet Bussemaker van emancipatiezaken riep vorig week het bedrijfsleven op flexibeler mee te bewegen met het leven van mannen en vrouwen die kinderen krijgen. Ook vaders moeten zorgtaken op zich kunnen nemen, vindt de bewindsvrouw, en dus moet tijdelijk parttime werken geen probleem zijn. In het gezin wordt echter ook gekeken naar wat de ouders verdienen, en nog steeds ligt het inkomen van mannen hoger dan bij vrouwen, vooral in de fulltimebanen.

Zo verdient een vrouwelijke directeur personeelszaken gemiddeld 25.800 euro minder op jaarbasis dan haar mannelijke evenknie, blijkt uit recent onderzoek van salarisverwerker ADP en adviesbureau Berenschot. Dat komt doordat vrouwen minder werkervaring hebben, zeggen de werkgevers. Zo zijn veel vrouwen er een tijdje tussenuit geweest toen ze kinderen kregen.

Maar de verschillen zijn ook voor een groot deel terug te leiden tot de aanvullende beloningen, meldt ADP. Zo krijgen mannen bijvoorbeeld vaker een leaseauto. Van de mannelijke directeuren personeelszaken heeft 35 procent een auto van de zaak tegenover 18 procent van de vrouwen. En dat komt grotendeels weer doordat vrouwen bij de onderhandelingen met de werkgever vooral op arbeidsomstandigheden letten, daar waar mannen gefocust zijn op het salaris.

Mensen die in deeltijd werken, lopen veelal allerlei bonussen mis. Zo krijgen zij geen prestatietoeslag meer. Dat hakt er bij mannen meer in dan bij vrouwen, omdat vrouwen die fulltime werken vaak al geen beroep doen op al die extraatjes. Het verschil in salaris per gewerkt uur tussen fulltimers en parttimers is daardoor bij vrouwen verwaarloosbaar.

Dat de beloning in deeltijdbanen lager ligt, mag wettelijk gezien niet, benadrukt het College voor de Rechten van de Mens. Het heeft onlangs nog een zaak behandeld waarin een 62-jarige beveiliger geen extra vrije dagen kreeg omdat hij in deeltijd werkte. Ten onrechte, oordeelt het college. Net als de examinator van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) die geen leaseauto kreeg omdat hij een dienstverband van 40 procent heeft.

Als iemand die minder uren werkt ook minder hoog is ingeschaald, gebeurt dat veelal onder het mom dat de werknemer zijn functie in deeltijd minder goed kan uitoefenen. Deeltijdwerk heeft minder aanzien, luidt de verklaring van arbeidsmarktdeskundigen. Werkgevers zien werknemers die een volledige werkweek maken als meer gemotiveerd, met alle voordelen - zoals promotiekansen - van dien.

In beroepen waar veel vrouwen werken, en er dus ook veel in deeltijd wordt gewerkt, liggen de salarissen ook lager dan in mannenberoepen. Waarom dat zo is, is voor onderzoekers nog steeds een mysterie. Het Amsterdamse Instituut voor Arbeidsstudies (AIAS) vermoedt dat vrouwen vooral beroepen kiezen waarbij er een 'platte structuur' is, met weinig verschil in beloning tussen de verschillende functies.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden