Man in bioscoop opgepakt om Google Glass

null Beeld AP
Beeld AP

Een gebruiker van Google Glass is opgepakt in een lokale bioscoop. De Amerikaan werd beschuldigd van het stiekem opnemen van de film met zijn device. Hoewel er niks aan de hand was, werd de man uren vastgehouden voor verhoor.

De man stuurde zijn verhaal via een vriend naar de site Gadgeteer, die het hele verhaal met toestemming online zette. De man vertelt de Google Glass al twee maanden te hebben. Sinds een paar weken zitten er glazen op sterkte in, die hij de hele dag door draagt.

Tijdens een bezoekje aan de AMC bioscoop in Columbus gebeurde er ineens wat vervelends. Er kwam een medewerker naast het echtpaar zitten die de bril van zijn hoofd trok en zei dat de man mee moest komen. Hij werd vervolgens opgepakt door een aantal agenten en beschuldigd van het maken van illegale opnames van de film.

Verhoor
Naar eigen zeggen zet de man zijn Glass altijd uit in de bios, al heeft hij de glazen nodig om de film te kunnen zien. Daar hadden de inmiddels toegesnelde FBI-agenten geen boodschap aan. De man bleef vertellen dat zijn Glass uitstond en drong erop aan dat de agenten op de computer zouden controleren dat de Glass niks had opgenomen. Dat wilden ze niet, uit angst 'bewijs te vernietigen'.

De FBI-agenten besloten na 3,5 uur toch maar de boel te controleren. Binnen enkele minuten was duidelijk dat er niks was opgenomen. Het echtpaar kreeg vier bioscoopbonnen bij wijze van excuses. De man is nu woedend over de gang van zaken. Hij wil graag dat agenten betere informatie krijgen over moderne gadgets, zodat ze geen onschuldige mensen oppakken.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden