Maikel Wilms (18) uit Kortenhoef, een ...

Maikel Wilms (18) uit Kortenhoef, een zesde-klasser van het Gemeentelijk Gymnasium in Hilversum, heeft de eerste prijs gewonnen van de dertiende Nationale Chemie Olympiade.

Paul Lieverse (18) uit Hillegom werd tweede, GertJan Kreeft uit Zwolle derde, en Marc Schrijver (18) uit Uffelte vierde. De vier prijswinnaars vormen de Nederlandse equipe voor de 24ste Internationale Chemie Olympiade, die van 12 tot en met 22 juli in de Verenigde Staten wordt gehouden tussen ruim dertig landen.

Drs. V. Ritzer is met ingang van 16 juli benoemd tot burgemeester van het Limburgse Beesel. Ritzer (48) is lid van D66 en is momenteel nog burgemeester in Onderbanken. Hij volgt drs. C. Nuytens (CDA) op die nuburgemeester van Valkenburg is.

Drs. M. E. N. OostingMulder is per 1 juni de nieuwe secretaris van het Amsterdamse Ondernemers Verbond. Tevens is zij regionaal-consultent van het KNOV voor Amsterdam en omstreken. De nieuwe secretaris behartigt de belangen van het midden- en kleinbedrijf.

Aan Ida Jager uit Rotterdam is het Lelimanstipendium toegekend. Jager, die in de journalistiek werkzaam is, krijgt de beurs voor haar onderzoek naar het leven en werk van de architect Willem Kromhout. Jagers studie verschijnt in boekvorm bij uitgeverij O10. Het stipendium bedraagt 3500 gulden.

Ph. L. Dreyfus, V. Grimond, M. F. Jalabert, C. C. S. Ugander en E. G. Unwin zijn benoemd tot commissaris van Volmac in Utrecht. Tot directeur van Volmac zijn benoemd C. J. A. van Breugel en W. F. Heukels.

Overleden

Op de leeftijd van 67 jaar is overleden H. J. Piek uit Ede, van 1955 tot 1979 hervormd legerpredikant. Voordien diende hij de gemeente van Oosterhout (Gld.).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden