Madonna en haar jonge grut

Harmen van Dijk is redacteur van Tijd. Wekelijks bespiegelt hij de levens van beroemde mensen in Nederland en ver daar buiten. Reacties naar: h.vandijk@trouw.nl

Zomaar wat vakantiekiekjes van Madonna, die ze met ons deelde via Instagram. De koningin van de popmuziek was met haar gevolg van familie, vrienden en personeel neergestreken in het Zwitserse Gstaad, om daar het nieuwe jaar in te luiden. Ze genoot van haar kinderen, de zon en de sneeuw. 'Ik waan me in de hemel', schreef ze in een van de begeleidende berichtjes. Maar het gezeur begon alweer voor ze in het vliegtuig naar huis zat.

Want wat heeft zoon Rocco, dertien jaar jong, daar in zijn hand? Een fles gin, stelden trouwe volgers geschokt vast. Madonna laat haar kind drinken, concludeerden showbizzwebsites en boulevardbladen. De zangeres instagramde nijdig terug: 'Niemand dronk, we hadden gewoon lol. Zullen we in het nieuwe jaar eens proberen elkaar niet meteen te veroordelen?'

Nu staat Madonna bekend als een strenge moeder, haar kinderen groeien op met veel boeken en weinig tv, dus waarschijnlijk valt het met dat minderjarige drankmisbruik wel mee. Of heeft de zangeres niet alleen haar eigen leeftijd, maar ook die van haar zoon niet meer helemaal scherp voor ogen? Het ouder worden - ze is 55 - valt de zangeres zichtbaar zwaar. Met botox en fillers probeert ze er net zo jong uit te zien als haar 17-jarige dochter Lourdes en ze knoopt relaties aan met mannen die - onaardig gezegd - haar kinderen hadden kúnnen zijn. Eerst was er fotomodel Jesus Luz, destijds 22. En een maand geleden ging haar verkering met de 25-jarige danser Brahim Zaibat uit.

In Gstaad werd alweer een andere jonge danser aan haar arm gesignaleerd. En wel de 26-jarige Nederlander Timor Steffens. Hij maakte deel uit van Madonna's gevolg en mocht zelfs mee naar het nieuwjaarsfeest van mode-ontwerper Valentino. Volgens de zangeres en Timor is er geen sprake van romantiek. Ook Marita, de moeder van Timor, liet weten dat haar zoon gewoon vrienden is met Madonna.

Gewoon? Ja, voor Timor is daar inmiddels niets vreemds meer aan. Nadat hij in 2008 de talentenjacht 'So you think you can dance' nipt verloor, vertrok hij naar Amerika, waar hij met succes auditie deed bij Michael Jackson. Hij zou gaan dansen in de grote wereldtournee, die niet doorging omdat de zanger overleed. Timor danste ook met Whitney Houston, in 'Dancing with the Stars'. Later werkte hij voor rapper Chris Brown en Beyoncé.

Door zijn danswerk leerde hij ook Madonna kennen. Hij auditeerde om met haar op tournee te gaan. Eerst kwam hij niet door de selectie, maar nu maakt hij opeens deel uit van haar vriendenkring.

Wat betreft de liefde zou Madonna een beetje uitgekeken zijn op het jonge grut. Haar goede vriendin, actrice Debi Mazar, vertelde in een talkshow dat Sean Penn, de eerste echtgenoot van Madonna, nog steeds de grote liefde van de zangeres is. En kijk aan, eind vorig jaar vloog ze met haar ex naar Haïti, waar Sean al sinds de aardbeving van 2010 een wederopbouwproject steunt. Madonna schonk ook een paar ton en wilde wel eens zien wat er met dat geld gebeurde. Ze vierden er Thanksgiving - in de VS net zo'n belangrijk familiefeest als Kerst. Veel meer hadden showbizzkenners niet nodig om hun conclusies te trekken.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden