Update

Maasstad Ziekenhuis krijgt interim-bestuurder

Bestuursvoorzitter Paul Smits van het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis staat de pers te woord over de situatie in het ziekenhuis omtrent de uitbraak van de Klebsiellabacterie. © ANP Beeld
Bestuursvoorzitter Paul Smits van het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis staat de pers te woord over de situatie in het ziekenhuis omtrent de uitbraak van de Klebsiellabacterie. © ANP

Met ingang van maandag is León Eijsman interim-bestuurder bij het Maasstad ziekenhuis. Dat liet het ziekenhuis in Rotterdam vandaag weten. De raad van toezicht van het ziekenhuis stelt hem aan 'omdat het bestrijden van de multiresistente bacterie niet te combineren is met het dagelijks bestuur van het ziekenhuis'.

Het Rotterdamse ziekenhuis was de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws door de uitbraak van de multiresistente Klebsiellabacterie. De besmetting brak oktober vorig jaar uit, maar dat werd pas eind mei van dit jaar bekendgemaakt. Inmiddels zijn 79 mensen besmet met de bacterie. 27 van hen zijn overleden.

Eijsman (65) zal opereren naast directeur Paul Smits. Hij heeft de opdracht de problemen rond de besmetting op te lossen, aldus het ziekenhuis. 'Hij moet de kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg borgen.' Vorige week werd Marc Bonten, hoogleraar infectieziekten van het UMC Utrecht, al aangesteld als supervisor.

Verdachte patiënten
Het ziekenhuis liet vanavond weten dat de groep 'verdachte patiënten' is gegroeid van 1967 naar 2102. Van hen wordt onderzocht of ze ook daadwerkelijk drager zijn van de bacterie. Naar verwachting zal het aantal verdachte gevallen stijgen tot mogelijk 3000 en daarmee zal het aantal dragers ook toenemen, zo zegt het Maasstad.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden