Maaskant en Willem II hebben bodem van put bereikt

Robert Maaskant beseft dat hij momenteel niet de populairsteman in Tilburg is. Maar de trainer van Willem II vindt dat zijnpositie nog steeds niet onder druk staat.

Willem II staat na tien competitiewedstrijden met acht puntenop de voorlaatste plaats. De club uit Tilburg slaagde er gisterenvoor eigen publiek geen moment in om Feyenoord in de problemente brengen. De 1-3 overwinning van de Rotterdammers was een zeermatige afspiegeling van de enorme krachtsverhoudingen.

Willem II miste in de wedstrijd tegen Feyenoord zevenbasiskrachten wegens blessures en schorsingen. De spelers die weltegen Feyenoord begonnen lieten het vooral op het mentale vlakafweten. Veelzeggend was dat Willem II pas na 24 minuten deeerste overtreding maakte. Het stond op dat moment al 0-2 voorFeyenoord.

Maaskant verweet zijn spelers geen gebrek aan werklust, maarvond dat zijn ploeg in veel situaties niet scherp genoeg voor dedag kwam. ,,Wij verdedigden heel matig en een tv-maker kan eenaardig programma vullen met de blunders die wij vandaag hebbengemaakt.“

Het publiek in Tilburg begint het geduld te verliezen. Dethuisploeg werd na afloop met een striemend fluitconcert van hetveld gegeseld. Maaskant geeft toe dat hij verantwoordelijk isvoor de tegenvallende prestaties, maar rekent op een kentering.,,Wij hebben vandaag de bodem geraakt en ik denk dat het vanafnu alleen maar beter kan gaan. Wij zitten nu in een zwarteperiode, maar ik ben van overtuigd dat deze selectie veel beterkan.“

Het is voor Maaskant te hopen dat hem in Tilburg de tijd wordtgegund om Willem II weer op het juiste spoor te krijgen. Detrainer zelf heeft niet het gevoel dat zijn positie onder drukstaat, maar weet dat in het betaalde voetbal de resultaten altijdop de eerste plaats komen.

Willem II kon Feyenoord alleen in de eerste zeven minutenpartij geven. Nadat Castelen in de zevende minuut een enorme kanshad gemist, opende de talentvolle De Guzman na negen minuten descore. Twaalf minuten later kreeg Castelen een vrije doorgang vande verdediging van Willem II en klopte hij doelman Zois. Devervanger van Moens maakte voor rust nog twee inzetten van Kalouonschadelijk. Hij was de beste speler aan de kant van Willem II.

Feyenoord-trainer Erwin Koeman was blij dat zijn ploeg zichvoor de nederlaag tegen RKC van vorige week had gerevancheerd.Hij vond het echter jammer dat zijn spelers de wedstrijd niet alvoor rust op slot hadden gedaan. Ook na de hervatting wasFeyenoord heer en meester. In de 61ste minuut stelde Kuijt viaeen snel genomen vrije trap Paauwe in staat Feyenoords derdetreffer te maken. De hele ploeg van Willem II leek op dat momentte slapen.

De Tilburgers mochten van geluk spreken dat Feyenoord laconiekmet de kansen omging en dat Kuijt en Kalou niet in topvormverkeerden. Hierdoor werd een vernederende nederlaag voorkomen.De treffer van invaler Denissen in de slotminuut was alleen nogleuk voor de zo zwaar op de proef gestelde supporters van WillemII.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden