Maar waar zijn Brad, Ben en Julia?

Harmen van Dijk is redacteur van Tijd. Wekelijks bespiegelt hij de levens van beroemde mensen in Nederland en ver daar buiten. Reacties naar: h.vandijk@trouw.nl

Gek dat bij zo'n belangrijke gebeurtenis als een bruiloft de mensen die er níet zijn meer aandacht trekken dan de aanwezigen. Bij het huwelijk van het jaar was dat niet anders.

Een indrukwekkende stoet gasten was voor George Clooney en zijn mensenrechtenadvocaat Amal Alamuddin naar Venetië gekomen. Vier dagen lang leek het Canal Grande een wildwaterbaan: onophoudelijk schoten speedboten heen en weer om beroemdheden als Bono, Matt Damon, Cindy Crawford en Ellen Barkin van de ene toplocatie naar de andere te vervoeren.

Maar waar waren Brad Pitt en Ben Affleck? En had Julia Roberts er niet moeten zijn? En Sandra Bullock? Was er rond George niet zo'n hechte vriendenclub ontstaan van beroemde acteurs die graag met elkaar werken? We zagen ze in 'Oceans' 11 tot en met 13, en een dozijn andere films. Ze haalden allerlei flauwe grappen met elkaar uit en vertelden daar smakelijk over in interviews. Een soort hedendaagse Rat Pack. Maar Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis jr. hadden het nooit laten afweten op een huwelijk, zeker niet van een vriend die had gezworen nooit meer te trouwen.

Brad schijnt het ontzettend druk te hebben. Hij is met zijn vrouw Angelina Jolie een film aan het opnemen. Ver weg? Welnee, op Malta! Dat is praktisch om de hoek. Hadden ze echt niet een middagje kunnen overwippen naar Venetië, met hun privévliegtuig? Misschien hadden ze geen zin in het mediaspektakel, waarvoor George en Amal heel bewust hadden gekozen. Zelf zijn ze een maand geleden in het grootste geheim getrouwd. Alleen hun zes kinderen en een paar familieleden waren erbij op hun Zuid-Franse landgoed.

Julia Roberts had niks beters te doen, Sandra Bullock draait een film in New Orleans die nota bene door George wordt geproduceerd. Alleen Ben Affleck legde uit waarom hij verstek liet gaan. Hij moest zijn nieuwe film 'Gone Girl' promoten. Op een rode loper in New York zei hij: "Helaas, sommige mensen moeten gewoon werken, terwijl anderen trouwen in Italië."

Slap excuus: Anna Wintour, hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue, was er wel - terwijl de modeweek van Parijs in volle gang was. Niemand wist trouwens dat ze zo goed bevriend is met George - veel mensen waren verbaasd dat de ijskoningin met de grote zonnebril überhaupt vrienden heeft. Misschien is ze juist close met Amal. Want de bruid liet zien dat ze, behalve van mensenrechten, ook veel verstand van mode heeft. Ze verraste de paparazzi in Venetië met een hele reeks topcreaties. Haar trouwjurk was ronduit koninklijk, ontworpen door Oscar de La Renta.

Mooi. Maar je vraagt je tegelijk af wat Angelina en Julia hadden gedragen, als ze gekomen waren.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden