Weblog

Maandagochtendgevoel

null Beeld

Maandagochtendgevoel, hoe schrijf je dat woord eigenlijk? Aan elkaar of toch los van elkaar? Ik vraag het mijn vrouw. Ze weet het ook niet. Bij het noemen van het woord zegt ze alleen: "een grote chaos", doelend op de chaotische morgen van deze maandag.

Sander de Rouwe en Tweede Kamerlid CDA

Ik ga toch voor aan elkaar en mijn spellingscorrector vindt dat goed. Ik mocht daar niet op vertrouwen van mijn docent Nederlands, maar doe het toch. Wie het juiste antwoord heeft, mag het zeggen. Dank alvast!

Terug naar het maandagochtendgevoel. Ja, het was maandag inderdaad een grote chaos. Dat heb je in dit vak. Soms is het stilstaan, vaak is het hollen, meestal is het rennen. Zo ook vandaag! Reden: deze week behandel ik samen met mijn college Jan Mastwijk de begroting van Verkeer en Waterstaat. Drukte is dan gegarandeerd. Aan de ene kant zijn er dan de vele belangenorganisaties die allemaal iets willen brengen (standpunten). Aan de andere kant zijn er journalisten die iets willen halen (nieuws). De wereld zit wat dat betreft vrij eenvoudig in elkaar.

Normaal gesproken is mijn maandagochtend redelijk rustig. De werkbezoeken plan ik in de middag of avond, zodat ik in de ochtend even thuis kan werken. Daarnaast is het één van de schaarse momenten om even met het thuisfront koffie te drinken. Door de week woon ik in Den Haag, omdat de afstand met mijn woonplaats Bolsward te groot is. Het is daarom extra fijn om ook even thuis te zijn. Klein nadeeltje deze nacht was dat mijn vrouw en ik 5 keer uit bed moesten om één van de kinderen weer te vertellen dat de nacht nog niet over was... We zijn dus allebei redelijk moe. De vele telefoontjes vandaag nemen we op de koop toe.

Aan het einde van de middag vertrek ik pas. Ik ben vanavond eerst nog bij de lokale CDA-afdeling in Harlingen. We gaan praten over de aanstaande campagne en bespreken een mooi plan om jongeren erbij te betrekken. Als ik de deur uitstap, roept mijn vrouw nog net: "lekker naar Den Haag, kun je even bijkomen van alle drukte!". We moeten allebei lachen, ze heeft gelijk. De maandagochtend is over, de week is begonnen!

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden