LPF-soap

Het wordt tijd dat er ingegrepen wordt in de soap-serie waartoe de landelijke politiek verworden is. De puinhoop bij de LPF is voor het landsbestuur een ramp en doet afbreuk aan de geloofwaardigheid van ons land, om van de schade aan ons imago nog maar te zwijgen.

Amsterdam Marijke van Duin

Dit zootje ongeregeld kan toch geen regeringsverantwoordelijkheid dragen? We zullen moeten erkennen dat we ons hebben laten inpakken en collectief het slachtoffer zijn geworden van een 'hype' zoals die zijn weerga niet kent in de vaderlandse politieke geschiedenis. De peilingen wijzen het uit: de LPF zou nu slechts een kwart van het aantal zetels halen dat ze op 15 mei in de wacht heeft gesleept.

Een hype dus, aangewakkerd door een charismatische en hysterische persoonlijkheid, wiens dood als een magneet heeft gefungeerd. En nu zitten we met de gebakken peren. Ik schaam me in toenemende mate dat ik Nederlander ben, met name in het buitenland. Het lijkt me niet uitgesloten, zelfs langzamerhand waarschijnlijk, dat het CDA en de VVD aan goodwill in den lande zullen winnen als ze paal en perk stellen aan het gedonderjaag en het kabinet ontbinden. En anders is het te hopen dat de koningin dat doet, en de heer Balkenende opdraagt nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Beter ten halve gekeerd...

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden