LPF-politica is nu PvdA-kamerlid

Van onze redactie politiek

Het oud-Kamerlid voor de LPF Margo Kraneveldt is een van de vijftien mensen die binnenkort als lid van de Tweede Kamer zal worden beëidigd. Kraneveldt wordt dit keer lid van de PvdA-fractie.

In totaal vijftien Kamerleden zijn benoemd als staatssecretaris of minister in het nieuwe kabinet. In de CDA-fractie komen zes zetels vrij, bij de PvdA zeven en bij de ChristenUnie twee.

Bij de PvdA keren de oud-Kamerleden Arib en Van Dijken terug. Ook Mei Li Vos, oprichtster van Alternatief voor Vakbond, de vakbond die de gevestigde vakcentrales uitdaagde, komt in de Kamer voor de PvdA. Ook Pierre Heijnen (oud-wethouder in Den Haag) en de econoom Paul Tang gaan de PvdA-fractie versterken.

Bij het CDA komen de oud-Kamerleden Corien Jonker en Antoinette Vietsch alsnog in de Kamer. Ans Willemse-Van der Ploeg was pas drie maanden Kamerlid, toen ze eind november alweer moest vertrekken. Nu komt ze terug. Net als oud-beroepsmilitair Raymond Knops, die al een jaar Kamerlid was.

Het nieuwe CDA-Kamerlid Eddy Bilder was wethouder in Ermelo, zijn nieuwe fractiegenoot Sander de Rouw wordt met zijn 26 jaar de junior van de CDA- fractie. De Rouwe is CDA-fractievoorzitter in Bolsward, Madelein van Toorenburg manager van een jeugdinrichting in Vught.

Bij de ChristenUnie zullen Esmé Wiegman en Ed Anker de fractie versterken na het vertrek van Rouvoet en Huizinga.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden