Loverboys

Mijn dochter doet zoiets niet, hoor", hoor ik ouders zeggen. Jammer dat ze er niet bij zijn in het klaslokaal. Ik geef de zoveelste lezing over loverboys en al die slimme meisjes zijn er weer in getrapt. "Wie is er bereid om in de prostitutie te gaan?" vraag ik. Vrijwel allemaal steken ze hun hand op. Ik heb ze er natuurlijk een beetje ingeluisd, maar zo doen de pooiers het ook.

Het dilemma is simpel: je ontmoet een leuke jongen in een café, hij doet stiekem een pilletje in je drankje en als je slap genoeg bent, sleept hij je naar de wc. Zijn maat wacht daar op jullie. Eén van de jongens filmt, terwijl de andere je verkracht. Je bent zo slap door het pilletje dat het niet lijkt alsof dat tegen je wil gebeurt.

En dan gaat de leuke jongen je opeens bedreigen. Hij heeft schulden en je mag die camerabeelden best terug hebben, maar eerst moet je hem met zijn schulden helpen. Zoveel geld heb je uiteraard niet. Dan gaat hij dreigen dat hij de beelden op school gaat verspreiden, want zo kan iedereen zien wat een slet je bent. En hij gaat ze ook op internet zetten, met je telefoonnummer erbij.

Ga je naar de politie met het risico dat hij de goorste naaktfoto's van je verspreidt? Of doe je wat hij voorstelt: voor drie maanden de prostitutie in en dan krijg je de beelden terug?

Ik weet wat de meeste ouders op zo'n moment zouden zeggen: mijn dochter is slim, ze gaat echt niet de prostitutie in. De werkelijkheid is weerbarstiger: de 'slimme' dochters blijken in de minderheid. Ik heb zelfs mavoklassen gehad waarbij 99 procent van de meisjes besloot (tijdelijk) de prostitutie in te gaan.

Het heeft ook niets met slim te maken, want als je bang genoeg gemaakt wordt, laat je je instinctief door je angst leiden. Je bent gewoon heel bang dat die jongen al je 'sletfoto's' op school verspreidt en dat je voor de rest van je leven gepest wordt.

En dan kijkt de klas me verwachtingsvol aan. Sorry, de beelden krijgen jullie niet terug. Jonge meiden brengen de pooiers te veel geld op om losgelaten te worden.

Misschien toch maar meteen naar de politie gaan. En je ouders inlichten. Het is gênant, ik weet het, maar je ouders weten dat je slim bent en misschien beseffen ze hoe slim het is om je fout niet te maskeren, maar op te biechten.

Maria Genova is schrijfster van onder meer 'Man is stoer, vrouw is hoer. 12 jaar getrouwd met een loverboy'. Ze vervangt tijdelijk Gerwin van der Werf.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden