Update

Loonsverlaging van de baan, maar wel 400 ontslagen bij V&D

De V&D in UdenBeeld anp

V&D gaat 400 mensen ontslaan in plaats van het salaris te korten van al zijn 5000 personeelsleden. Dat is het compromis waar de directie van de warenhuisketen en de vakbonden op uit zijn gekomen, zo werd gisteren bekend. Partijen hebben wekenlang onderhandeld achter gesloten deuren.

Waar de ontslagen vallen, moet nog worden besloten. Zeker is dat naast het hoofdkantoor en de distributiecentra, ook het personeel in de winkels in aanmerking komt.

Duivels dilemma
Het klinkt als een duivels dilemma, een baanoffer versus een loonoffer, maar dat was het niet, zegt Niels Suijker van vakbond FNV. "V&D legde een loonsverlaging van bijna zes procent op maar wilde daar geen garanties tegenover zetten. Niet dat er verder geen ontslagen zouden vallen, ook niet dat het bij die ene loonsverlaging zou blijven. Je personeel dan toch vragen om in te leveren kan gewoon niet. Daar was binnen het bedrijf ook geen draagvlak voor."

Bij de deal hoort een sociaal plan voor de mensen die hun baan verliezen, zodat zij niet met lege handen op straat staan en daar is Suijker blij mee. Eerder zijn ook al zo'n vijftig mensen op het hoofdkantoor ontslagen, ook voor hen kwam een volgens de bond nette ontslagregeling. De plannen moeten nog worden voorgelegd aan het personeel. "We gaan vanaf half juli bijeenkomsten organiseren. Het wordt geen makkelijke boodschap."

De rechter oordeelde dat V&D het recht niet had om eenzijdig een loonkorting op te leggen. Hij stelde voor dat partijen met een mediator om tafel gingen zitten.

Zwaar weer
V&D kwam vorig jaar in zwaar weer terecht toen de Amerikaanse eigenaar Sun Capital en de banken dreigden geen leningen meer te verstrekken. De ruim honderd jaar oude keten lijdt al jaren zwaar verlies, de geldschieters eisen dat de warenhuisketen drastisch snijdt in de kosten. De tien miljoen die per jaar op personeelskosten bezuinigd moet worden, wordt volgens V&D met deze ingrepen ook gehaald. Ook levert al het personeel eenmalig een vakantiedag in.

Suijker: "Wij hadden dat niet hoeven doen. De rechter heeft immers gezegd dat V&D geen loonoffer mag vragen. Je moet dit zien als een gebaar uit solidariteit met het bedrijf." Daarnaast wordt de seniorenregeling op termijn versoberd. Het personeel op leeftijd houdt nu nog zijn extra vrije uren.

Nieuwe CAO
In een moeite door hebben de bonden ook meteen een nieuwe CAO afgesloten. V&D heeft daarbij zijn zin gekregen: het personeel dat de laatste jaren is aangenomen valt onder een nieuwe CAO die ook geldt voor goedkopere winkelketens als Zeeman, Action en Wibra. Het personeel dat er al langer zit houdt de oude luxere variant. Lang waren de bonden hier tegen. Suijker: "We moeten ook meedenken over de continuïteit van het bedrijf. Als V&D failliet gaat is het personeel verder van huis."

Hoeveel mensen onder de karige CAO vallen, wil Suijker niet zeggen. "We hebben geheimhouding beloofd." Met een CAO in de hand kunnen de bonden tenminste weer mee praten.

Naast het offer voor het personeel, vroeg V&D ook aan de eigenaren van de panden om een huurverlaging. De meeste verhuurders hebben ingestemd met een tijdelijke huurverlaging van een half jaar om in die tijd te kijken wat er met de panden moet gebeuren. Sommige panden zijn te groot voor V&D om winst te kunnen maken. Een oplossing kan zijn om een tweede huurder te zoeken. Die periode van overleg eindigde op 1 juli maar is met twee maanden verlengd. Volgens geruchten is voor 38 panden van de 57 panden een deal gesloten, maar dat levert nog niet de benodigde miljoenen op die Sun Capital en de banken eisen.

De eigenaren van zo'n zes panden praten sowieso niet mee en krijgen nog iedere maand de volle huur op hun rekening gestort. Ook hier kwam de rechter aan te pas die oordeelde dat V&D eigenaren niet kan dwingen akkoord te gaan met een huurverlaging.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden