Loonkloof tussen vrouwen en mannen geen greintje kleiner

Vrouwen verdienen in de Europese Unie gemiddeld 15 procent minder dan mannen. Dat betekent dat ze in tien jaar niets zijn opgeschoten.

Er is in de Europese Unie geen enkele leeftijdscategorie, opleidingsniveau of beroepsgroep waarin vrouwen niet minder verdienen dan hun mannelijke collega’s.

Zo varieert het loonverschil – dat is het verschil tussen de uurlonen vóór belasting – van 7 procent voor vrouwen tot dertig jaar, tot 33 procent voor vrouwen tussen de vijftig en de zestig. In de financiële sector loopt het verschil zelfs op tot 37 procent. Ook een hoge opleiding helpt een vrouw niet aan een gelijkwaardiger positie, integendeel. Vrouwen met een middelbare opleiding verdienen gemiddeld 13 procent minder dan de mannen in hun werkomgeving, vrouwen met een hoger diploma maar liefst 30 procent.

In Duitsland en Finland is het loonverschil gestegen tot boven de 20 procent. Maar loonverschil is méér dan een toepassing van het beginsel van gelijk loon voor gelijk werk. Volgens de Europese Commissie worden de competenties van mannen en vrouwen verschillend gewaardeerd. Werk dat vergelijkbare kennis of ervaring vereist, wordt lager gewaardeerd als het hoofdzakelijk door vrouwen wordt gedaan. Daardoor verdienen kindermeisjes vaak minder dan automonteurs, en verpleegsters minder dan politieagenten.

Verder draaien vrouwen nog vaak op voor het gezin. Ze werken vaker in deeltijd en hebben vaker een loopbaanonderbreking. Hun carrière kent dus meer obstakels, is trager en korter, waardoor ze zelfs in ’objectief’ gelijkwaardige omstandigheden minder snel naar hogere inkomensgroepen doorstoten.

Belangrijk blijft volgens eurocommissaris van sociale zaken Spidla het doorbreken van de traditionele rol van vrouwen op de arbeidsmarkt en het ’glazen plafond’. Komen er meer vrouwen in hogere posities, doen mannen meer ’vrouwelijk’ werk en vrouwen meer ’mannelijk’ werk, dan hangen de noodzakelijke veranderingen niet meer af van ’politieke wil’ of voortschrijdende inzichten bij beleidsmakers. Dan staat de arbeidsmarkt voor een voldongen feit en past ze zich ’uit zichzelf’ aan.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden