Londen 2012 blijft doel Van Grunsven, met nieuw paard

erp – Anky van Grunsven blijft er naar streven in 2012 deel te nemen aan de Olympische Spelen. Dat zei Sjef Janssen, bondscoach van de Nederlandse dressuurequipe en man van Anky gisteren. „We zijn op zoek naar een nieuw paard. Een dier dat in de top van de wereld kan meelopen is echter niet zo gemakkelijk te vinden.”

Maandag werd bekend dat Van Grunsvens paard Painted Black is verkocht. In principe was dat haar troef voor Londen. Van Grunsven heeft nog wel de beschikking over Salinero, maar zeer waarschijnlijk neemt dit paard voor 2012 afscheid van de topsport. Met Salinero won Van Grunsven de Spelen van Athene (2004) en Hongkong (2008). In Sydney (2000) zegevierde ze met Bonfire.

Volgens Janssen blijft Van Grunsven ook voor de eventuele aankoop van een nieuwe troef deel uit maken van het circuit. „Salinero is hersteld van zijn blessure en volop in training. In september start hij waarschijnlijk weer. Het dier is fit en kan zeker nog anderhalf jaar mee.”

Met Painted Black is Van Grunsven nog reserve voor de Wereldruiterspelen, eind september in Kentucky. Janssen: „Ook daarna blijft ze het dier nog wel uitbrengen op wedstrijden. De nieuwe berijdster van Painted is jong en rijdt nog niet op Grand Prix niveau. Dat moet Anky daarom blijven doen.”

„Natuurlijk vind ik het jammer dat ik Painted kwijt ben”, zegt Van Grunsven. „Maar het dier blijft bij mij op stal en ik ben bovendien de trainer van Morgan Barbancon, de amazone die hem tot haar beschikking krijgt.” Met Painted won Van Grunsven in 2009 nog Jumping Amsterdam.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden