Liter jenever doodt student

Van een onzer verslaggeefsters GRONINGEN - Een 18-jarige uit Rotterdam afkomstige student is dinsdag na het drinken van een liter jenever in zijn studentenhuis voor corpsleden overleden.

Volgens de politie in Groningen moest de jongen van zijn nieuwe huisgenoten de fles jenever opdrinken bij wijze van welkom. Samen dronken de huisgenoten een tweede fles leeg.

Pogingen om hem de drank weer uit te laten braken, mislukten. De jongen is daarop naar bed gegaan. Volgens de politie hebben zijn huisgenoten wél de wacht bij hem gehouden, maar bleek in de ochtend toch dat hij was overleden.

Justitie veronderstelt dat de aankomende student 's nachts een epileptische aanval heeft gehad, waarbij hij in zijn kussen is gestikt. Wel onderzoekt de politie in opdracht van het openbaar ministerie de omstandigheden waaronder de student is overleden.

Rector magnificus F. van der Woude van de Rijksuniversiteit Groningen wil een algemeen drankverbod tijdens ontgroeningsfeesten instellen.

De universiteit heeft samen met de Hanzehogeschool in Groningen een commissie opgericht die gedragsregels voor studentenverenigingen bij introducties gaat opstellen. De commissie moet nog dit jaar met voorstellen komen.

Het drankverbod moet volgens Van der Woude onderdeel van die afspraken uitmaken. Wanneer de verenigingen de gedragsregels niet accepteren, verbreekt de Groningse universiteit alle banden met de organisaties.

- Pagina 3: 'Geen ritueel, het was een feestje'

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden