Lionel Richie sleept Nicole mee naar Nederland

(Novum) - Nicole Richie is nog nooit in Nederland geweest, maar daar zou binnenkort wel eens verandering in kunnen komen. "Ik sleep haar mee", lacht haar vader Lionel, die in september de hoofdartiest is van Symphonica in Rosso. "Ik heb Nicole al zo veel over Nederland verteld."

"Ze heeft geen idee hoe groot ze hier is", zegt de 58-jarige zanger tegen Novum Nieuws. "Ik heb haar al meerdere keren uitgenodigd, maar deze keer ga ik haar echt meenemen, want ze moet dit zien." Of ook haar pasgeboren dochtertje Harlow meekomt, is nog onzeker. "Maar als ze de muis meeneemt -ik noem haar de kleine muis- zou dat ontzettend spannend zijn."

Richie kan maar moeilijk bevatten dat zijn kleindochter, die onlangs de cover van het tijdschrift People sierde, al wereldberoemd is. "Het kostte mij dertig jaar om in alle kranten te komen. Zij is er pas twee maanden. Dat is echt hilarisch."

Nog maar een jaar geleden zag de toekomst van zijn 26-jarige adoptiedochter er heel wat minder rooskleurig uit. Haar drugsgebruik en graatmagere figuur maakten de blonde socialite een gemakkelijk doelwit van de paparazzi. Ook hing haar een gevangenisstraf boven het hoofd wegens roekeloos rijgedrag. Ze werd uiteindelijk veroordeeld tot een celstraf van vier dagen, maar zat niet meer dan 82 minuten achter de tralies.

Haar relatie met Joel Madden -de frontman van Good Charlotte- en het moederschap lijken haar te hebben veranderd. "Ik ben zo trots dat Nicole die omslag heeft gemaakt en er weer bovenop is gekomen", vertelt Richie. "Nu ze moeder is geworden zou je haar niet meer herkennen. Alles dat ik ooit tegen haar zei, zoals 'was je handen voor het eten', krijg ik nu terug. 'Pap, niet de baby aanraken voordat je je handen hebt gewassen'."

Richie loopt sinds de geboorte van Harlow op wolkjes. "Je wordt helemaal opnieuw verliefd", glundert de zanger van hits als 'Hello' en 'Say you, say me'. "Je herinnert je de dag dat je kind voor het eerst kwam kijken en dan gebeurt alles weer helemaal opnieuw. Mijn kind houdt nu een kindje vast."

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden