Lintjes voor drie groene vechters op Duurzame Dinsdag

(TROUW)

Staatssecretaris Wilma Mansveld (milieu) neemt vanmiddag namens het kabinet de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met meer dan 250 groene ideeën uit de samenleving. Europarlementariër Bas Eickhout (in 2014 nummer 1 in Trouws Duurzame Honderd) houdt een 'duurzame Troonrede' en een jury bepaalt welk van de veertien bedenkers van duurzame projecten in de prijzen valt.

Het is vandaag voor de zeventiende keer 'Duurzame Dinsdag' waarop de aandacht van het kabinet wordt gevraagd voor duurzame ontwikkelingen die hun oorsprong hebben in de samenleving. Om de meest succesvolle initiators in de etalage te zetten, reikt de jury ook Duurzame Lintjes uit aan:

1 Paul Polman, volgens de jury 'voor zijn jarenlange inzet op het gebied van duurzaamheid, met name als topman van een multinational. Onder zijn leiding introduceerde Unilever het Unilever Sustainable Living Plan, dat beoogt de omvang van het bedrijf te verdubbelen ,maar de milieuvoetafdruk te verkleinen'.

2 Roger Cox voor zijn bijdrage als auteur van het boek 'Revolutie met recht', waarmee hij de basis legde voor het (gewonnen) 'klimaatproces' van Urgenda tegen de Staat, waarin hij als advocaat een belangrijke rol speelde, aldus de jury.

3 Bernice Notenboom neemt het Duurzame Lintje in ontvangst namens alle poolreizigers en -onderzoekers, die op eigen risico het gebied bestuderen en de wereld informeren over de gevolgen van klimaatverandering, van wie recent in het poolgebied Marc Cornelissen en Philip de Roo omkwamen. De jury roemt Bernice om haar tv-serie 'Klimaatjagers'.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden