Linksom of rechtsom zijn de V&D-medewerkers de klos

De mening van de krant, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren.

Het was een bijna surrealistisch beeld: een rij voor de V&D, woensdag bij de opening van de nieuwe vestiging in Uden. Twee dagen eerder vonniste de rechter dat de geplaagde warenhuisketen niet eenzijdig de lonen mag verlagen. Daarmee blijven de winkels aan een zijden draadje bungelen.

Het is goed dat FNV en CNV hun tanden laten zien. Een opgelegde loonkorting van bijna 6 procent is simpelweg niet de manier om een bedrijf te redden waar het hoofdprobleem is dat de klanten wegblijven. Het inleveren van salaris is voor de werknemers dan hooguit uitstel van executie, en een opmaat naar een lagere WW-uitkering. Het zou bovendien een ongewenst precedent scheppen.

Of het vonnis van de rechter ook 'heel goed nieuws' is voor het personeel, zoals de bonden menen, is echter een tweede. Op dit moment zijn er verschillende scenario's denkbaar, met als constante factor dat de V&D-werknemers vermoedelijk de klos zijn. Een van de mildste scenario's is dan nog dat er alsnog een akkoord tussen V&D en de bonden komt over een lagere loonkorting. Ook niet fraai, maar in elk geval de uitkomst van een onderhandelingsspel en niet een dictaat van de directie.

Vervelender wordt het als eigenaar Sun Capital vanuit zijn thuisbasis in Florida alsnog afkoerst op een faillissement. Een van de mogelijkheden is dan een doorstart - van alle winkels of, waarschijnlijker, een deel daarvan - onder een nieuwe eigenaar. Die kan de werknemers opnieuw in dienst nemen, maar daarbij de loontabellen hanteren van winkelketens als Action en Zeeman. Voor de V&D-medewerkers, die nu onder een betere cao vallen, betekent dat flink inleveren.

Dat is al heel zuur. Maar het allerzwartste scenario, eerder toegepast bij kinderopvangbedrijf Estro, gaat nog een stap verder: Sun Capital stevent doelbewust af op een zorgvuldig voorgekookt bankroet, waarna de durfinvesteerder de winkels, of alleen de krenten uit de pap, direct zelf terugkoopt. Achter de schermen, zonder dat daar andere bieders aan te pas komen. Ook in dit geval kan de 'nieuwe' eigenaar drastisch het mes zetten in de arbeidsvoorwaarden.

Het beschermen van werknemers is maar tot op zekere hoogte mogelijk, zeker in een kwakkelende bedrijfstak als de retail. Maar een instrument als de Estro-truc, vorig jaar voor dat bedrijf bedacht, gaat echt veel te ver. Daar moet zo snel mogelijk, in Nederland maar liever nog op Europees niveau, een stokje voor worden gestoken.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden