Linda de Mol gaat scheiden van Fred

“Een week geleden hebben we de knoop doorgehakt. We gaan uit elkaar. Het is allemaal voorbij. Ik wist niet dat afscheid nemen zo'n pijn deed.”

BIJDRAGEN: HENNY DE LANGE; GUIDO VAN DER HEIJDE en LOES SMIT

Linda de Mol gaat scheiden van haar man Fred Reuter. Volgens een gisteren in De Telegraaf verschenen interview met de presentatrice van Love Letters was haar huwelijk niet meer te redden.

Sinds ze met de Duitse variant van Love Letters 'Traumhochzeit' bij de oosterburen op de televisie te zien is, is het echtpaar uit elkaar gegroeid, vertelt ze Henk van der Meyden. “Ik was door al het vele televisiewerk vaak van huis. We gingen steeds meer onze eigen levens leiden. Ik moet toegeven, dat ik de consequenties van al dat TV-werk voor mijn partner heb onderschat. We zagen elkaar eigenlijk nooit meer. Hele stukken van onze levens beleefden we niet meer samen en bespraken we niet meer.”

Fred Reuter werd vaak in Duitsland vaak gezien als de man met het luizeleventje; zijn boterham was dankzij zijn vrouw meer dan goed belegd. Volgens Linda was haar man nooit jaloers. “Waarom zou hij? Hij heeft zelf ook een eigen bedrijf.” Wel vond Reuter het vreselijk wanneer hij als 'meneer De Mol' werd gezien; als iemand die er maar wat achteraan sjokte.

Het moet als presentatrice van een show waarin de bruidjes breed grijnzend het huwelijksbootje instappen, moeilijk zijn om de schijn op te houden dat trouwen prachtig is, wanneer je eigen huwelijk op de klippen loopt.

Woordvoerder Martin Anders van Endemol, manager van Linda de Mol, bevestigt de plannen van Linda om te gaan scheiden. Hij gelooft niet dat Love Letters, dat het afgelopen seizoen de kijkcijfers zag stijgen, schade van een scheiding zal ondervinden. “Misschien vijftien jaar geleden, maar niet nu. De kijkers zullen het wel begrijpen.”

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden