Life is short. Have an affair.

Mijn oog viel op een kop in het Amerikaanse online magazine Huffington Post: Where adulterers stay in Vegas.

Nu is mijn Engels niet slecht, maar ook verre van perfect, want ik meende te lezen dat men in Las Vegas verblijfruimtes of vermaak had gecreëerd voor pubers en adolescenten, voor mensen die nog 'adult' - dus 'volwassen' - moeten worden. Die groep heeft het moeilijk in Vegas omdat ze van het gokbedrijf is uitgesloten, want gokken mag je er pas vanaf je 21ste.

Ik heb het probleem aan de hand gehad toen ik er een paar jaar geleden even verbleef met mijn 15-jarige (maar ouder ogende) zoon, met wie ik argeloos door de gokhallen wilde trekken, tot hij en ik erop gewezen werden dat zulks in de staat van Nevada strafbaar is. Mijn zoon mocht zich wel in de hal bewegen, maar dan alleen op de grote gangpaden, en met bewegen werd ook bewegen bedoeld: zelfs stilstaan mocht hij niet.

Dus waar blijven die adulterers in Vegas? Wel, ik ken de etymologie van het Engelse woord niet, maar een adulterer is natuurlijk een echtbreker , en bij nader inzien is het rechtstreeks afkomstig uit het Latijn, dat naast adulter - echtbreker - ook het woord adultus - volgroeid, volwassen - kent.

Ik zat dus volledig op het verkeerde spoor, maar nu ik het eenmaal ingeslagen was wilde ik toch weten waar ik uitkwam. Van echtbreken of overspel was tijdens mijn bezoek aan Las Vegas geen sprake, dat was ook moeilijk geweest als je met je zoon een kamer deelt op de 27ste verdieping van het meer dan vijfduizend kamers tellende MGM Grand.

Volgens het artikel in de Huffington Post verdiende het hotelwezen in Vegas grote sommen geld aan de zogenaamde 'affaire-clientèle'; die informatie was afkomstig van een Amerikaanse datingsite voor overspeligen, die bij even doorklikken een opmonterend motto hanteerde -Life is short. Have an affair.

Van de ruim zevenduizend ingeschrevenen op de site boekte meer dan de de helft een hotel in Vegas om vreemd te gaan, en hotelrecepties drukken graag een oogje toe als er onder pseudoniem wordt ingecheckt, ook al omdat overspeligen graag goed gebruik maken van de roomservice. Volgens de hoogste baas van de site teert Vegas, de stad van de zonde, goeddeels op 'lijdende huwelijken'. Populairste hotel voor buitenhuwelijkse seks was het Bellagio, gevolgd door het MGM.

Op dit punt beland liet ik razendsnel de paren die ik in gangen en liften voorbij had zien komen nog eens mijn geestesoog passeren, en ik zag weer onze queensize bedden voor ons, tienduizend ervan alleen al in het MGM, en al die bloedende huwelijken.

De site vroeg de bezoeker een selectie te maken. Ik klikte uit professionele belangstelling op attached male seeking female en kreeg pagina's met dames die iets short term zochten, of een erotic chat.

Overspel is big business.

In Trouw stond zaterdag een kleine advertentie. Vreemdgaan is goed voor de creativiteit, stond er. Je kon je opgeven voor een datingsite (een andere dan die hierboven) voor 'mensen die spanning en avontuur buiten de deur zoeken, maar de huidige relatie niet willen verbreken'.

Vreemdgaan is maar een muisklik verwijderd, want het leven is kort.

Geluk ook, vermoedelijk.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden