Liever nieuwe baan dan geld na ontslag

'Van werk naar werk' is het credo binnen de grootste vakbond van Nederland, FNV Bondgenoten. Laat de zak geld voor de ontslagen werknemer maar zitten, geef hem liever een andere baan.

Afgelopen week werd bekend dat bij autofabrikant Nedcar wordt gegrepen naar het middel 'banenpool'. Zo wordt honderden overtollige werknemers werkloosheid bespaard. Het kost ze wel de afvloeiingsregeling. Die is nodig om de banenpool van een startkapitaal te voorzien. Maar wat is nou te prefereren: langdurig aan de slag blijven of met een zak geld aan de kant staan?

Het sociaal plan voor Nedcar is maar één van de creatieve oplossingen die de bonden in deze tijd van omvangrijke ontslagrondes bedenken. Anja Jongbloed, lid van het hoofdbestuur van FNV-Bondgenoten, verwacht dat vaker naar het instrument banenpool gegrepen zal worden.

,,Het is misschien een term die vooral aan het verleden doet denken, maar wat ons betreft heeft het toekomst. We hebben tegenwoordig als bonden werkzekerheid hoog in het vaandel. Hoger dan in het verleden het geval was. En dan is de banenpool zeker niet het enige middel dat het doel kan dienen. Bondgenotenbestuurder Huug Gorter sloot het sociaal plan voor ABN Amro. De overgrote meerderheid van de honderden werknemers die er overtollig zijn verklaard, vinden dankzij het riante plan een andere functie. ,,De betrokkenen komen eerst in het mobiliteitscentrum van de bank zelf. Daar wordt een maand of drie gekeken of ze in een andere functie binnen de bank aan de slag kunnen. Lukt dat niet dan komt uitzendconcern Randstad in beeld. ,,Die gaan gedurende nog eens 15 maanden proberen werk te vinden voor de werknemers. Daarbij wordt alles uit de kast getrokken: stages, detachering, scholing. Randstad wordt afgerekend op basis van resultaten. Voor de honderden ict-werknemers van ABN Amro die eruit moeten is er bovendien een noviteit: De bank gaat veel van dit werk aan andere

bedrijven uitbesteden en zo ontstond het idee van een banenmarkt. Geïnteresseerde bedrijven werden daar samengebracht met de overtollig verklaarde ABN'ers. ,,Er zijn honderden sollicitaties uit gekomen, vertelt Gorter.

Bij Fortis is het sociaal plan nog meer op werkzekerheid gericht.

,,Niemand komt in de werkloosheidswet, vertelt Willem-Jan Boot van de bond. ,,Zij die in de eerste maanden nadat duidelijk is dat ze overtollig zijn geen andere baan vinden, gaan naar detacheerbureau United Restart. Daar krijgen ze een contract voor bepaalde tijd. Lukt het ook in die tijd niet een nieuwe baan te vinden, dan volgt een contract voor onbepaalde tijd. Niemand komt dus op straat, maar er wordt wel ingeleverd op de arbeidsvoorwaarden. Die zijn bij de detacheerder natuurlijk niet zo goed als bij de bank. Bovendien is er geen ontslagvergoeding. Maar ja, we hebben het als bond aan de mensen gevraagd: geld of zekerheid? Er werd massaal voor zekerheid gekozen. Je verliest aan decorum en aan inkomsten, maar je weet wel dat je werk hebt. Bij ING lijkt het sociaal plan op dat van ABN Amro. Maar in de onlangs vernieuwde cao is bovendien afgesproken dat de vakbonden erbij betrokken worden als er werk uitbesteed gaat worden. Jan-Paul Veenhuizen van de bond: ,,Er zal zoveel mogelijk getracht worden werknemers over te brengen naar het bedrijf dat de taken overneemt. Bovendien proberen we de arbeidsvoorwaarden overeind te houden. Veenhuizen tekent overigens aan dat de mooie plannen niet voor niets bij de banken zitten. ,,Die hebben geld. Je hoeft bij een winkelketen die ermee stopt niet aan te komen met de eis dat de werknemers achttien maanden de tijd krijgen een andere baan te zoeken. Dan mag je al blij zijn als na het ontslag nog hulp geboden wordt bij het zoeken naar nieuw werk.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden