Lies Visschedijk is tien keer leuker dan Bridget Jones

REMKE DE LANGE

Soof 2

Regie: Esmé Lammers

Met: Lies Visschedijk, Fedja van Huêt, Dan Karaty, Achmed Akkabi.

***

In 'Soof' knarste en piepte het huwelijk van Soof (Lies Visschedijk) en Kasper (Fedja van Huêt) al, dit vervolg begint met hun scheiding. Net verhuisd van hun dijkhuisje naar een grootsteeds pand besluiten ze het na langdurige relatietherapie allebei alleen te proberen. De toon van Soof, gebaseerd op de columns van Silvia Witteman, is zonnig, dus geen uitweidingen over de emotionele en praktische ellende die zo'n beslissing met zich meebrengt.

Nee hoor, terwijl Kasper verandert in een hipster, worstelt Soof zich energiek door het alleenouderschap met drie tieners, het dreigende faillissement van haar restaurantje, het gehannes van online daten en, als dieptepunt, de dood van het familiekonijn: verslikt in een knabbelnoot. Gelukkig duikt 'sekskabouter' Jim (Dan Karaty), de BN'er die eerder Soofs keukentalent erkende, weer op voor wat romantiek.

'Soof 2', opnieuw naar een scenario van Marjolein Beumer, mag weinig verrassingen te bieden hebben en wel erg veel bekende gezichten, sluikreclame en leuke muziekjes bevatten, daar staat veel tegenover.

Onder regie van Esmé Lammers worden de verwikkelingen van de twee zoekende veertigers in kordaat tempo verteld, ziet alles er tiptop verzorgd uit en kunnen vrijwel alle acteurs prima uit de voeten met de rappe dialogen. Middelpunt is natuurlijk de hartveroverende Lies Visschedijk, die groeit in haar rol van een vrouw die tien keer leuker is dan haar Engelse evenknie Bridget Jones.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden