Liefdesduet Clinton en Trump gaat de wereld over

ISABEL BANEKE

Hebt u 'm al gezien, het 'Lucky tv'-filmpje waarin Hillary Clinton en Donald Trump '(I've Had) The Time of My Life' zingen? Zo niet, dan bent u een van de weinigen op de wereld. De satirische montage van het laatste televisiedebat tussen de twee rivalen is een internationale hit: van de Verenigde Staten tot in Nieuw-Zeeland wordt ze massaal bekeken en gedeeld.

Direct na de televisiepremière bij 'De Wereld Draait Door' besteedde het Amerikaanse tv-station CBS News een heel item aan de video van Sander van de Pavert. Andere nieuwssites als The Guardian, New Zealand Herald, en Buzzfeed volgden in rap tempo. "Dit is het beste dat de presidentiële verkiezingen van 2016 tot dusver hebben opgeleverd", schreef The Huffington Post zelfs.

Inmiddels hebben miljoenen mensen gegniffeld om de remake van het bekende nummer uit 'Dirty Dancing'. Daaronder ook een aantal personen voor wie dat enthousiasme niet zo een, twee, drie voor de hand ligt. Prins Constantijn van Oranje bijvoorbeeld. De broer van Koning Willem-Alexander, op wie het meest bekende Lucky tv-personage 'Willy' is gebaseerd, deelde het filmpje op Twitter. Ook voormalig vice-presidentskandidaat Sarah Palin, hotelerfgename Paris Hilton en PVV-leider Geert Wilders lieten op internet weten de satirische serenade te bewonderen.

"Heel erg grappig", zegt Van de Pavert over alle opwinding tegen het ANP. Niet eerder werd een van zijn video's zo breed opgepikt. "Maar ik dacht ook: als ik iets meer tijd had gehad dan had ik het nog beter kunnen maken." Zijn internationale hit heeft bij hem geen ambities aangewakkerd om door te breken in de VS. Wel erkent hij: "Hoe meer publiek, hoe beter natuurlijk."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden