Liefdesbreuk (1)

“Het is hardstikke uit. Willem-Alexander had er geen trek meer in.”

Het nieuws over de 'liefdesbreuk' tussen prins Willem-Alexander en Emily Bremers laat betrokken journalisten in verwarring achter. Rudie Kagie van Vrij Nederland, die het nieuws twee weken geleden als eerste bracht in de rubriek Laag Water, is er stellig van overtuigd dat de liefde over is. Hij weet het van iemand die nóg dichter betrokken is bij het paar dan mevrouw Josée van den Broek. Zij was de bron van de Telegraaf, die het nieuws deze week groot op de voorpagina bracht.

Het verbaast Kagie dat de familiebladen zijn bericht over de liefdesbreuk niet eerder hebben opgepikt. “Ik begrijp wel dat ze er geen belang bij hebben, omdat ze een extra editie klaar hebben liggen voor het moment waarop de verloving zou worden aangekondigd.”

Het opinieweekblad wordt duidelijk wel gelezen door de collega's van de familiebladen. Het bericht uit dezelfde rubriek Laag Water, over prinses Marilène die op een receptie in België aan een oudere man vroeg wat hij deed voor de kost, waarop de man vriendelijk antwoordde: 'Ik ben de koning van België', haalde deze week Weekend.

Kagie onthult niet wie zijn bron voor het bericht over de liefdesbreuk is, maar sluit niet uit dat nieuwe onthullingen zullen volgen. “Misschien trekken we een heel nieuw publiek.”

Niet bekend

Dat vertelde Nieuwenhuijs door aan zijn collega's van de Volkskrant en De Telegraaf. De laatste liet het aan de redactie in Amsterdam weten en die maakten er een forse opening krant van. “Het echtpaar Van den Broek is nu natuurlijk zeer gegêneerd. Die behoren door het huwelijk van hun dochter tot de koninklijke kringen. Het zal wel een tijdje duren voor ze weer wat te horen krijgen”, meent Kagie.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden