lezersreacties

Wreed

Kennelijk bestaat nog altijd de neiging om de boodschapper van slecht nieuws een kopje kleiner te maken (Lezersreacties, 23 mei). Niet Ephimenco was pornografisch bezig, hij beschreef alleen - beeldend en treffend - wat meisjes zo'n honderd jaar geleden overkwam. De verantwoordelijkheid daarvoor lag bij de daders, de mannen die de doodsbange slachtoffers de kleren van het lijf rukten, ze verkrachtten en aan een kruis hingen. Wreed en sadistisch gedrag. Geschiedkundige feiten waarvan de waarheid nog steeds niet door iedereen wordt erkend. Te gek voor woorden om de zaken zo om te draaien en een 'spreekverbod' te verlangen.

Petra Koopmans Venray

undefined

Logisch

Wat een zwaar leven heeft mevrouw Nelleke Noordervliet (Opinie, 21 mei)! Overal politie, politie, politie! Zelf kom ik die gelukkig niet tegen. Hooguit mensen met een wat stellige eigen mening - logisch, in een tijd vol informatie en weinig absoluut gezaghebbende stemmen. Die mensen zoeken meestal een bevestiging, in een wereld vol onzekerheid. En een aantal is gewoon idealist. Niets mis mee!

Jos Koning Nijmegen

undefined

Betweters

Nelleke Noordervliet heeft de spijker op de kop geslagen. Weg met al die betweters

Rob Kerkhoven Mijdrecht

undefined

Basisregels

We hoeven niet hetzelfde te denken, als we maar kunnen samenwerken aldus socioloog Sennet over integratie (Letter&Geest, 21 mei). Ik zou de lat nog lager willen leggen. Als we ons allemaal aan een aantal simpele basisregels houden, geen troep op straat (inclusief brood voor de meeuwen, hoe goed misschien bedoeld), niet spugen op straat, geen openbare dronkenschap of andere overlast en rustig gedrag in het verkeer, verdwijnt polarisatie in politiek en maatschappij als sneeuw voor de zon.

Jacob van Dijk Rotterdam

undefined

Treurig

Het lezersonderzoek waar Cees van der Laan op wijst heeft mij helaas overgeslagen (Opinie, 21 mei). Was de doelgroep wel goed gekozen? Was de steekproef aselect?De puzzelaars onder ons zijn hevig teleurgesteld. De verwachting, dat zaterdag de killersudoku en de cijferpuzzel alsnog zouden verschijnen werd de bodem ingeslagen. Als nu ook de cryptofilippine vervalt blijft koekoekeenzang over. Elke dag 2 tamme sudoku's, waarvan het aantal stippen niks uitmaakt; je vult ze zo in. De aantrekkelijke variatie in de week met op donderdag een dip en op vrijdag een top is verdwenen. Het bezorgt mij een treurig gevoel.

Cor Hofstra 't Harde

undefined

Andere accenten

Graag wil ik positief reageren op de nieuwe lay-out van Trouw. Het is als de vertrouwde supermarkt, die plotseling de indeling verandert. Alles is er nog gewoon, maar de accenten liggen anders. De wisseling van plaats van Ephi/Schouten met Boevink is ook weer leuk! De omkaderde toelichting over een artikel vind ik erg plezierig. Kortom, ik vind het prettig lezen en ik geniet, zoals altijd, van de zaterdagse puzzelpagina.

Karina Kamp Lelystad

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden