lezersreacties

Werkschoentjes

Bijzonder interessant, al die foto's van schoenen van de nieuwe Britse premier voor wie dat leuk vindt. Ik in ieder geval niet.Was er niets belangrijkers over haar te vermelden? De foto van vandaag in de krant gezien van May? Gewoon haar gemakkelijk lopende en lekker zittende werkschoentjes aan.

Janny Hartman-Jansen Putten

Weerstand

Enigszins geschokt las ik de antwoorden op de vraag van Monic Slingerland over de psalmregel 'negers en hun loftrompet' (Opinie, 13 juli). De kerk is bij uitstek een plek waar iedereen zich welkom zou moeten voelen. Waarom is er dan zoveel weerstand tegen het schrappen van een vers waarin een woord wordt gebruikt waarvan we weten dat het door sommigen als beledigend wordt ervaren? Hoe kunnen we het oké vinden dat terwijl we God lof toezingen we tegelijkertijd mensen beledigen?

Carlinda Visser Lekkerkerk

Maria Magdalena, Olga en Nina

Als aanvulling op het artikel van theoloog Angela Holleboom 'Toch kans op een vrouw als priester?' (Opinie, 14 juli): in de orthodoxe kerk wordt de heilige Maria Magdalena al eeuwenlang 'apostelgelijke' genoemd. Die titel is eveneens toegekend aan vrouwen die baanbrekend werk hebben verricht voor de kerstening van een volk, zoals de vorstin van het Kievse rijk, de heilige Olga en de heilige Nina van Georgië. Daardoor is de openstelling van het priesterschap voor vrouwen overigens nooit onderwerp van discussie geworden.

Theodoor van der Voort Aartspriester Russisch-Orthodoxe parochie Deventer

Civil courage

Anita Kaemingk slaat de spijker op de kop. 'Zwijgen over kanker maakt relaties kil' (Opinie, 14 juli). Op 16 maart 2016 verloor ik mijn lieve Anne-Marie aan uitgezaaide niercelkanker. Anne-Marie was heel open over haar ziekte en heeft daardoor ons leven enorm verrijkt. Kennissen werden vrienden, vrienden werden nog dierbaarder. Veel mensen lieten na haar overlijden weten dat zij enorm veel van haar hebben geleerd en persoonlijk moed hebben geput uit haar openhartigheid. Anita Kaemingk, je geeft betekenis aan het onvermijdelijke. Dat noem ik 'civil courage'.

Louis Berkvens Maastricht

Erdogan wel, de koning niet?

Heel West-Europa loopt te hoop tegen Erdogan wanneer die een aanklacht indient tegen een Duitse cabaretier. Maar een 44-jarige Kampenaar wordt veroordeeld omdat hij koning Willem-Alexander beledigd zou hebben. Gaan we nu consequent onze rechtspraak veroordelen? Of mag Erdogan wel beledigd worden en de koning niet? Enige uitleg is nodig.

Hendrik Bruins Leeuwarden

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden