lezersreacties

Oliebollen

Onze zorg voor ouderen begint steeds meer te lijken op de jaarlijkse 'oliebollentest'.

Wim Oldenbeuving Borne

undefined

Pillen of aandacht

Wij hopen nog een aantal jaren zonder zorg te kunnen, maar als het moment daar zou zijn en we moesten kiezen tussen een tehuis waar gegarandeerd alle pillen op tijd gegeven worden of een met betrokken verzorgers met aandacht voor ons welzijn, dan was mijn keus snel gemaakt en zouden we de staatssecretaris met zijn sancties helpen doorsturen naar het goede adres, de pillenindustrie.

Rob en Gerda van Asch Rotterdam

undefined

Zieke zorg

Het verleden van zorginstellingen moeten we niet romantiseren, maar de directie en staf van de toen aanmerkelijk kleinere en overzichtelijkere zorginstellingen waren in mijn tijd toch meer voorwaardenscheppend bezig. De zorgvrager stond zoveel mogelijk centraal binnen de financiële mogelijkheden. Nu staat het geld meer centraal en is van middel doel geworden. De marktwerking, inderdaad. Er is te weinig zorgkennis aan het bed.

Klaas Hoekstra Nijkerk

undefined

Bonaire en Groningen

Zonder iets af te willen doen aan het artikel van Wouter Veenendaal (Opinie. 6 juli), wil ik opmerken dat de gevoelens van de Bonairianen min of meer gelijk zijn aan die van de inwoners van sommige streken in Nederland, denk hierbij aan de Oost-Groningers. Het gevoel dat men geen overzicht meer heeft over zijn sociaal-maatschappelijke ruimte en gebied. Hier zit een stuk van het probleem. Het inlevingsvermogen van de politieke leiders schiet tekort om de burger te begrijpen en daarmee om te gaan. Als de burger dan ook nog heel ver van het landsbestuur is gevestigd, dan heb je snel onvrede.

G. Koekkoek Zaandam

undefined

Alleen in Brussel

De ingezonden brief van Herman de Muinck (Opinie, 7 juli) legt de vinger op de zere plek. Om aan geloofwaardigheid te winnen, moet vanaf nu alles in het werk gesteld worden om het Europees Parlement op één plaats te laten vergaderen en niet op twee, wat nu nog steeds gebeurt. Wat mij betreft wordt dat Brussel, al heeft die naam voor veel burgers in diverse Europese landen een negatieve bijklank. Europa moet laten zien dat samenwerking loont.

Pieter Wapenaar Vlaardingen

undefined

Haren

In zijn artikel over gemeentelijke herindeling beschrijft Jelle Landstra zijn gevoelens en ervaringen daarmee in Haren. (Opinie, 7 juli). De gang van zaken is ongetwijfeld zeer vervelend voor velen en daar wil ik niets aan af doen. Toch komt zijn verhaal op mij niet sterk over en raakt hij mij er nauwelijks mee. Dat komt vooral door de generalisaties die hij gebruikt. Hij heeft het over 'het' vertrouwen in 'de' politiek van 'de' burger. Ik verlies mijn vertrouwen in 'de' politiek niet. Ook niet door het verhaal van Jelle Landstra. Als zijn boodschap echter is dat veel zaken beter geregeld kunnen en moeten worden, dan deel ik die van harte. En als hij het wil hebben over wat daarvoor nodig is, ga ik graag met hem in gesprek.

Michiel Steffelaar Den Haag

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden