lezersreacties

Handen aan bureau

In de discussies rond de zorg (o.a. Trouw, 10 februari) valt het mij op dat er zelden of nooit onderscheid wordt gemaakt tussen de kwaliteit en de organisatie van die zorg. Daarmee doet men de verzorgers overduidelijk tekort. Dat de kwaliteit van de zorg achteruit zou zijn gegaan, geloof ik zeker niet. Wel is met de opkomst van de huidige organisatiestructuren en registratiesystemen (tot bij het ridicule af) de eenvoud uit het systeem verdwenen en is de overhead toegenomen. Populair gezegd, minder handen aan het bed en meer handen aan het bureau.

Sjoerd Huurdeman Oudenbosch

undefined

Verspilling op zondag

Wat een verspilling van een zondagochtend: voor de buis zitten wachten tot de witte duif weer was weggefladderd (Bos kijkt tv, 13 februari). Was ze maar om half 10 naar de kerkdienst in Hamburg op ZDF gegaan. Daar was het onderwerp 'Genade'. En wanneer je als kleine gemeenschap ineens tachtig vluchtelingen op je dak krijgt en je weet die met elkaar te voeden, te kleden, te onderwijzen en aan werk en onderdak te helpen, dan denk ik dat je van zo'n uitzending meer leert dan van de politiek. Of mis ik nu 'Basic instinct?

H. van Zelst Kekerdom

undefined

Niet alles willen weten

Mijn complimenten dat Trouw in het artikel over wraakporno niet expliciet ingaat op de inhoud van het filmpje over Patricia Paay. Jinek deed dat in haar programma wel. Dat had niet gehoeven. We hoeven niet alles te weten. Gun mensen de vrijheid om in hun privéleven te doen wat ze zelf willen. Zolang ze daar niemand kwaad mee doen, hoeft dat geen onderwerp van gesprek te worden. Ook niet op de tv.

Marian Lamboo Winterswijk

undefined

Verkiezingsdebatten

Gelukkig hebben Wilders en Rutte afgezegd voor het 'premiersdebat' en gaat het lekker niet door. Die debatten zijn bepaald geen propaganda voor de democratie en wekken al helemaal geen sympathie op voor allen die politiek bedrijven. Dat geschreeuw en propageren dat die ene partij jou het meeste te bieden heeft, alsof het er om gaat hoe de kiezer het meeste kan krijgen. Dat is een aansporing tot egoïstisch gedrag van de burger, daar zijn verkiezingen toch niet voor? Dit elkaar in de haren vliegen bevestigt bij veel kijkers de al aanwezige afkeer van de politiek en zo werken die debatten dus averechts. Debatten zouden meer gericht moeten zijn op het haalbare via verschillend inzicht. Maatschappijvisie van partijen kan dan de doorslag geven, maar niet op grond van de grootste schreeuwer. Of degene die net niet liegt of eigenlijk toch wel, maar dat blijkt vaak pas na de verkiezingen.

Wijbe Bekkema Ermelo

Zonder plastic

Heel mooi wat Merijn Tinga doet (Letter & Geest, 11 februari). Wat ik niet goed begrijp, is waarom we water in flessen produceren. Toch volstrekt overbodig? Gewoon zorgen dat er voldoende tappunten zijn en neem een handje water. Of zorg dat flesjes en bekertjes worden geproduceerd van biologisch afbreekbaar materiaal. Deze strijd tegen plastic is het paard achter de wagen spannen. Ik heb ook een droom: een wereld zonder plastic!

A. Undomiel Groningen

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden