lezersreacties

Laat debat over aan NPO

Het grote Carré-debat. Wat is er belangrijker in ons democratisch bestel dan dat een goed verkiezingsdebat alle aandacht krijgt. Voor zaken van algemeen nationaal belang wordt er - terecht - altijd ruimte gemaakt door de NPO. Daar hebben we de publieke omroep voor. Daar betalen we ook voor. Waarom moet ik mij dan zo vreselijk ergeren aan het onderbreken van een goed verkiezingsdebat voor reclame, tot drie keer toe zelfs? Laat de NPO zijn werk doen en laat dit nooit meer over aan de commerciëlen. Het gaat hier toch niet om een vermaaksonderwerp!

Henk Schipper Baarn

undefined

Te veel Amsterdammers

Bij het opstellen van de 24 kandidatenlijsten zouden de partijen zich moeten houden aan een 'evenredige verdeling'.

Toch komt Amsterdam wel erg vaak voor als woonplaats van een kandidaat.

In de hoofdstad woont circa 5 procent van de bevolking. Op de lijsten staan in totaal 880 kandidaten, van wie er 115 uit Amsterdam komen, oftewel 13 procent. De stad is een bolwerk van links. VVD en PVV hebben er samen 4 kandidaten. PvdA, SP en GroenLinks gezamenlijk 33. Al met al lijkt het mij wel wat te veel voor Amsterdam en zouden partijen meer rekening mogen houden met de rest van Nederland.

Ietsen Pool Opende

Hert of hinde ?

Rob Schouten is van mijn generatie (1955) en heeft dus nooit het 'evenals een moede hinde' uit het hoofd hoeven leren. Schouten zal, net als ik, in zijn column van gisteren, verwijzend naar psalm 42, 'Hijgend hert der jacht ontkomen' bedoeld hebben ?

Wichert van Dijk Utrecht

PVV en de Grondwet

Bas de Gaay Fortman, eindelijk een politiek zwaargewicht die zegt waar het op staat over Geert Wilders (Opinie, 4 maart). Ik roep al jaren dat Wilders ondemocratisch en ongrondwettelijk bezig is. Dat de huidige politici hier niets aan doen, begrijp ik niet. Wilders lapt de Grondwet aan zijn laars (discriminatie), hij neemt het parlement niet serieus (nepparlement), rechterlijke macht is bevooroordeeld, hij is tegen de EU, maar de PVV zit wel in het Europese Parlement en trekt daar een mooi inkomen van. Als straks de nieuwe Kamer aantreedt, mogen daar mensen zitten die de Grondwet niet onderschrijven en tegen zijn waar wij met z'n allen voor gevochten hebben: een democratie?

Kees van der Helm Andijk

undefined

Asscher met zichzelf bezig

In het interview met Asscher (de Verdieping. 4 maart) trof mij slechts één zin: 'Ik ben vooral dankbaar dat er goed wordt gezorgd voor mensen zoals ik'. Eerst dacht ik aan de dichtregel van Martinus Nijhoff: lees maar, er staat niet wat er staat. Maar het staat er echt. Asscher, die zich opwerpt als de nieuwe minister-president, is wel heel erg met zichzelf bezig.

A. van Duijn Leiden

Waarom Koos niet?

Was Koos Dijksterhuis maar meegevraagd voor het Borealis project (de Verdieping, 4 maart) Dan hadden we ook geweten welke bloem te vroeg bloeide en welke vogels de hele dag zongen. Boeiend artikel, echt waar, maar qua natuur wat oppervlakkig.

Reinder de Boer Den Haag

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden