lezersreacties

Invalleerkrachten in de knel

Ik werk op een basisschool waar nu al invallers van heinde en ver gehaald moeten worden. Over een maand ga ik met pensioen, na 43 jaar in het basisonderwijs te hebben gewerkt. Ik wil mijn school dolgraag helpen. Een vast contract wil ik natuurlijk niet. Daar houdt de flexwet geen rekening mee. Na zes dagen invallen mag ik drie jaar niet meer werken op mijn oude school of op andere scholen van de vereniging, hoe graag ze dat ook zouden willen. Klassen moeten samengevoegd, leerkrachten moeten plotseling één dag voor 65 kinderen staan. Echt, dit gaat gebeuren. Terwijl ik klaar sta om te helpen.

Bert Goedhart Nijkerk

undefined

Hypocriet

Prachtig relativerend 'Klein Verslag' van Wim Boevink over de Harmony of the Seas (Trouw, 26 mei), het cruiseschip dat Rotterdam aandeed. En dan te bedenken dat deze stad auto's van een bepaald bouwjaar wil verbieden de stad in te rijden vanwege hun vervuilende uitstoot. Hoe hypocriet kun je zijn.

Jaap Cornelissen Ermelo

undefined

Niet sexy

Columnist Stevo Akkerman is verbijsterd over belastingontduiking en wil weten wat politici daar aan doen (Trouw, 25 mei). Vorige week was daar een commissievergadering over in de Tweede Kamer. Helaas, er was nauwelijks belangstelling voor. Wat kennelijk wel belangrijk was: een kamer verderop gaf een Bekende Belg een lesje seksuele voorlichting. Dat is natuurlijk spektakel en daar zag het wel zwart van de pers.

Sjoerd Zijlstra Apeldoorn

undefined

Belastingparadijs

Met instemming las ik de column van Stevo Akkerman, die vragen stelt over de economische voordelen van ons Nederlandse belastingparadijs (Trouw, 25 mei). Dit paradijs kon ontstaan door handig gebruik te maken van de vele belastingverdragen die Nederland heeft gesloten. Ik herinner mij dat de kampioen van deze verdragen de toenmalige staatssecretaris, later minister van financiën, Jan Kees de Jager was. Ik citeer de Nederlandse ambassade in Costa Rica die in 2010 in een persbericht trots meldde dat deze minister op 6 oktober te Den Haag een belastingverdrag had gesloten met Panama. De minister stelde toen dat het verdrag als extra instrument moest worden beschouwd in de strijd tegen belastingontduiking en

zwartsparen: "Het verdrag met Panama past in dat beleid. Het net rond de zwartspaarders sluit zich steeds verder". De Kamer stelde indertijd geen vragen. Wellicht wordt het nu tijd.

Bert Prang Leiderdorp

undefined

Bergbeklimmen

Hoogteziekte kan ook worden omschreven als de abnormale aandrang om altijd de hoogste bergen te willen beklimmen. Wat drijft deze mensen om over de ruggen van sherpa's en met een schaamteloze vervuiling van het berggebied met achtgelaten materiaal hun nutteloze doel te willen bereiken? Daarbij stellen ze levens van anderen en henzelf in de waagschaal. Iemand stelde dat bergbeklimmen als een virus is; als je ermee besmet bent, laat het je niet meer los. Dat lijkt me een vergelijking die mank gaat. Dit soort 'sport'-activiteiten mag wat mij betreft volledig door de krant genegeerd worden.

Kees Ruissen Oosterhout

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden