lezersreacties

Seismologisch profiel

De handtekening van Trump (pagina 5 van Trouw, 30 januari) ziet eruit als een seismologisch profiel. En dat klopt: zijn optreden is schokkend en ondermijnt het gevoel van veiligheid. Ik hoop op stevige stutten van de rechtsstaat.

Harry Slegh Utrecht

undefined

Discriminatie?

Oh, Oh die Trump toch. Mogen mensen niet zomaar zijn land in. Nu en? Mijn familie uit Peru mag ook niet zomaar Nederland binnen. Ik moet uitgebreide verklaringen opstellen en garanties geven voordat de ambassade in Peru een visum geeft. Ze komen alleen maar op vakantie en familiebezoek. Protesten dat Nederland bezoekers uit andere landen weert? Welnee, vinden wij normaal. Als ze genoeg geld bij zich hebben en familie hier dan mogen ze er na veel ambtelijke rompslomp in. Wie discrimineert er nu eigenlijk?

Cornelis Muusse Nieuwerkerk

undefined

Arbeidsongeschikt

Een herkenbaar artikel over Pieter in 'Niet meer meedoen' (Tijd, 28 januari). Arbeidsongeschiktheid kent vele hobbels, maar de grootste gaat nog komen: hoe ga je het financieel plooien? Zelf ben ik 15 jaar volledig arbeidsongeschikt. Gelukkig had ik indertijd een goede aanvullende arbeidsongeschiktheidsuitkering afgesloten. Maar bruto al 15 jaar een gelijk aanvullend inkomen, levert nu netto 300 euro per maand minder inkomen op. De overheid slokt een steeds groter deel van het inkomen op. Alle aandacht gaat uit naar de werkenden. Pechtold van D66 belooft nu weer alle werkenden een bonus van 500 euro. Wanneer weer eens aandacht voor de arbeidsongeschikten, die niet meer in staat zijn inkomen te genereren? Pieter, sterkte!

Kees Klemann Oisterwijk

undefined

Marktwerking in het onderwijs

Zaterdag 28 januari 2017 kopt Trouw: 'Tweedeling in onderwijs toegenomen.'

Onderkop: 'Staatssecretaris Dekker is bezorgd. Zijn nieuwe beleid kon niet voorkomen dat de ongelijkheid is vergroot.' Dekker blijkt de oorzaak van een en ander bij de scholen en hun advisering te willen leggen. Mij lijkt het passender dat Dekker eens bezorgd wordt over zijn eigen beleid en dat ernstig onder de loep neemt. Beleid dat gericht is op competitie, prestatie, marktwerking en voortdurend toetsen, kan niets anders dan tweedeling veroorzaken. Beleid dat is gericht op vorming en ontwikkeling, op pedagogische waarden, biedt de mogelijkheid om leerlingen én scholen tot hun recht te laten komen. Zonder de hijgerigheid die binnen het onderwijs en tussen scholen is ontstaan, mede door Dekkers beleid.

Tjarda Boekhoff Baarn

undefined

Themaplannen

Het valt toe te juichen dat de Klimaatwet van GroenLinks en de PvdA gesteund wordt door D66, SP en de CU. Nederland heeft veel meer van die themagerichte, langetermijninitiatieven met een breed draagvlak nodig, zoals een werkgelegenheidsplan, een migranten- en veiligheidsplan en een plan om de tweedeling een halt toe te roepen. Dergelijke themaplannen zouden voor en niet na de verkiezingen aandacht moeten krijgen. Het zou het geloof in de politiek sterk kunnen verbeteren als er regeringen komen die invulling aan dergelijke thema's gaan geven.

Ger Lemmens Valkenburg

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden