lezersreacties

Bescherm ook 'onze' burcht

De opponenten van de verbreding van de A27, bewoners, gemeenteraad, college en provincie (iedereen eigenlijk, behalve het Rijk), krijgen onverwacht hulp van dassen (Trouw, 21 maart). Een snelweg die het leven van een dassenburcht verstoort, kan misschien niet. Rijkswaterstaat gaat onderzoeken waarom ze de burcht gebruiken, of ze er permanent wonen en welke maatregelen er dan moeten worden genomen. En wij mensen? Wij wonen hier permanent, gebruiken onze 'burcht' om prettig te wonen, en willen ook graag beschermd worden. De passende maatregel? Afzien van de verbreding van de A27. De dassen steunen ons.


Wilma van Klaveren Utrecht

Klassejustitie?

Naar aanleiding van een lezersreactie (20 maart) stelde ik me even voor dat ík de ex-vriendin was van Camiel Eurlings. Zou ik dan zitten wachten op de behandeling in een strafzaak van de mishandeling door mijn ex, waarbij allerlei persoonlijke gegevens, en niet alleen die van hem, op straat zouden komen liggen? Neen, ik zou er vooral behoefte aan hebben, dat hij erkent dat hij ver over de schreef is gegaan en dat door zijn handelen mijn integriteit is aangetast. Geld is dan geen afkoopsom, maar een bevestiging dat hij fout zat.


Ank van der Spek Rotterdam

PvdA afgegleden

Wierda heeft gelijk als hij vaststelt (Opinie, 20 maart) dat de PvdA veel trouwe kiezers bedrogen heeft door in een kabinet met de VVD te gaan zitten. Maar naar mijn overtuiging is de PvdA niet terug op de route van gelijkheid en solidariteit. Ze is afgegleden naar een neoliberaal en marktgericht opportunisme. Wil ze terugkomen, dan moeten er mensen vertrekken.


Wim Hofstee Den Haag

Nog een aanpassing Kieswet

Ik las de lezersreactie van Evert van Dijken over het aanpassen van de kieswet (21 maart). Ik zou nog een andere aanpassing willen: wie gekozen is als lid van een partij en er, om welke reden dan ook, geen lid meer van wil zijn, kan niet in de Tweede Kamer blijven. De partij vraagt dan de volgende op de lijst. Het is toch gek dat er mensen in de Kamer komen namens een partij en dan maar 'voor zichzelf beginnen'.


Gerda Nederveen Almkerk

Brug tussen blues en country

Mooi dat Trouw ruim aandacht besteedde aan het overlijden van Chuck Berry (20 maart). Eén aanvulling. In het artikel staat dat Chuck Berry een brug sloeg tussen blues en rock. Vóór hem bestond er nog geen rockmuziek. Hij heeft een brug geslagen tussen blues en country en daarmee stond hij aan de wieg van een nieuw genre, de rock-'n-roll. Zijn eerste hit was 'Maybellene', waarin de mengeling tussen blues en country goed te horen is.


Edo Moll Doetinchem

Wordt volwassen

'Boetes voor ov-kaart kosten studenten vele miljoenen', kopt Trouw (20 maart). Dit klopt niet. Ze zijn immers afgestudeerd als ze geen recht meer hebben op de kaart, dus geen student meer. Daarbij: als je genoeg hersens hebt om een opleiding af te ronden, ben je ook in staat om de kaart op tijd stop te zetten.


Word volwassen.


Anja de Vries Gouda

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden