lezersreacties

Pasen zonder kruisiging

Goede column van Naema Tahir (Opinie, 24 november). Haar stelling is dat Kerstmis zonder Christus pathetisch is. Net zoals Pasen zonder kruisiging. Daarmee slaat ze de plank mis. Met Pasen vieren we de opstanding van Christus. Gelukkig is er Pasen zonder kruisiging.

Antoinette Bolt Oosterwolde

undefined

Tien voor Taal

Het proces Wilders is uitgedraaid op een aflevering van 'Tien voor Taal'. Wilders beheerst dit spel op en top door het misbruiken van de termen 'rassendiscriminatie' en 'vrijheid van meningsuiting'. Hij zou eens wat meer de vrijheid van fatsoen moeten bezigen, dan kan hij wellicht nog een keer iets bereiken. Oh ja, en dat ook nog eens in vrijheid, want wie zich fatsoenlijk gedraagt heeft niets meer te vrezen dan een ander. Zelfs Wilders niet.

Barend den Ouden Goudriaan

undefined

Kamerlid als zzp'er

Het kabinet, en in de praktijk het volgende kabinet, mag zich opnieuw over de zzp-zaak buigen, schrijft Lex Oomkes (Trouw, 22 november). Wat de besluitvorming over deze zaak zou versnellen en de wet zou verbeteren is de Kamerleden ook op zzp-basis te laten werken. Dat zou de interesse in de zzp-problematiek sterk doen toenemen.

Jenne de Haan Monster

undefined

Zoeken in supermarkt

Informatief artikel over het ING-rapport 'Supermarkten en senioren' (23 november). Aan het eind een aantal tips voor supermarkten. Nuttig. Een heel belangrijke tip ontbreekt: verhuis niet steeds allerlei artikelen naar andere plaatsen. Vooral ouderen zoeken zich wezenloos en gaan in arren moede vragen stellen aan het personeel. Soms zelfs wat geagiteerd. Is het personeel niet blij mee.

Reijn Krikke Wageningen

undefined

Hek Mexico-VS

In De Verdieping (23 november) beschrijft Bas den Hond hoe het geplande hek tussen de VS en Mexico het leefgebied van meer dan honderd bedreigde diersoorten in stukken zou delen. Datzelfde hek loopt ook door het leefgebied van de Tohono O'odham-indianen (vroeger ook bekend als Papago). Het grootste deel van de stam woont in Arizona, en ander deel in Sonora (Mexico). In Mexico wonende leden van de stam ervaren al vele decennia problemen bij familiebezoek, bij het deelnemen aan het sociale en culturele leven van de stam, bij gezondheidszorg. Een hek of muur zouden de moeilijkheden nog groter maken. Prima dat men rekening houdt met wolven en jaguars, maar doe dat ook met mensen.

C. Weggelaar Nunspeet

undefined

Niet van de straat

De Brits-Ghanese denker Kwame Anthony Appiah krijgt de tweejaarlijkse Spinozalens (Trouw, 24 november). Ik lees dat zijn vader, politicus, van aristocratische afkomst is en zijn moeder, auteur, uit een voorname familie komt die staatslieden van naam en faam heeft voortgebracht. Trouw concludeert: de gelauwerde is 'beslist niet van de straat'. Van mij kan dat niet gezegd worden: mijn beide ouders en hun wederzijdse grootouders waren boer, net zoals op hun beurt hun ouders dat waren.

drs. Antoon Claassen Wassenaar

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden