lezersreacties

Zenith vergeten

Een artikel over de pijn en tranen van Jeroen Dubbeldam in Rio (Sport, 20 augustus). Maar meer nog komt in dit verhaal de harde paardenwereld naar boven: het Springpaarden Fonds Nederland heeft zich opgeheven. Gevolg: paard moet verkocht worden om investeerders terug te betalen.

De band tussen rijder en paard wordt door deze geldkwestie opzij gezet en niemand denkt meer aan Zenith, die zo veel heeft gebracht. Wederom wordt een dier zonder pardon als een artikel behandeld.

Ron Keet Roswinkel

undefined

Halflange broek

Wat een geestige cartoon van Tom (Trouw, 20 augustus). Ik stel daarom voor dat moslimmannen zich wat fatsoenlijker kleden als ze op het strand lopen. Graag een T-shirt met lange mouwen en een broek tenminste tot aan de knie. Het geeft toch geen pas, dat zij halfnaakt mogen rondlopen, terwijl hun vrouwen zelfs hun blote armen niet mogen tonen.

Jenny Muilwijk Purmerend

undefined

Voldoende middelen

Een kwart van de startende docenten verlaat het onderwijs alweer binnen een paar jaar. Terecht wijst lezer W. Stoop het gebrek aan begeleiding aan als een van de belangrijkste oorzaken (Lezersreacties, 19 augustus). De voorgestelde oplossing schiet echter tekort. Ervaren leerkrachten vrij roosteren door tijdelijk klassen te vergroten (lees: leerlingen te verdelen) is een lapmiddel dat al te vaak moet worden ingezet als een leerkracht ziek is. Begeleiding van jonge leerkrachten vraagt om een blijvende oplossing ofwel: geld. Schoolbesturen moeten kunnen beschikken over voldoende middelen voor goede, structurele begeleiding. Kennelijk hebben we dat er nu niet voor over.

Wordt dit een onderwerp in de komende verkiezingsstrijd?

Willem Vroege Rijswijk

undefined

Gemotiveerd

Lynchen? Koppen afsnijden? Met stijgende verbazing het artikel gelezen over de komst van een azc in de Beverwaard (Trouw, 20 augustus). Sinds vorige Kerstmis ben ik taalmaatje voor gevluchte mensen binnen een vrijwilligersteam van 160 mensen sterk. De mannen, vrouwen en kinderen uit Libië, Irak, Soedan, Iran, Syrië, Eritrea en Egypte zijn rustig, beleefd, vriendelijk, geduldig en supergemotiveerd om zelfstandig en zo snel mogelijk onze taal te leren.

Marieke van den Houten Alkmaar

undefined

Kwetsbare wijk

De vraag die zich aandient bij het lezen van het artikel over de opening van het azc Beverwaard is: waarom juist daar? Op welke gronden? Waarom in een kwetsbare wijk terwijl er zoveel stabiele wijken aan te wijzen zijn in Rotterdam? Niet de opvang van vluchtelingen maar de keuze van de locatie baart me zorgen.

Elly Post Rotterdam

undefined

Politiek correct

De column van Ephimenco was mij voor de volle honderd procent uit het hart gegrepen (Trouw, 20 augustus). Vooral de zinsnede: 'Ze (de politiek-correcten, NT) zijn het weke lichaamsdeel van de muterende rechtsstaat, de toeschouwers van instortende idealen, die tegen subversie en geweld alleen nog een slappe wang te bieden hebben'. Dit vat op juiste en overtuigende wijze de huidige toestand samen. Dank aan Trouw voor het podium.

Norbert Tijhuis Tubbergen

undefined

Negatieve smaak

Graag zou ik voortaan een Trouw ontvangen waarbij de stukjes van de heer Ephimenco worden weggelaten. Deze man schrijft zo ontzettend negatief, ongenuanceerd, belasterend en vuil. Al lees ik maar een paar regels, de negatieve smaak blijft de hele dag hangen. Ik weiger de krant op te zeggen om deze misselijke stukjes, maar sinds de nieuwe indeling waarbij ze nu op de beste plek van de krant staan, is het nog moeilijker ze te negeren. Trouw, waarom laat u dit toe.

L. Korf Zutphen

undefined

Bobo's

Waar zijn de bobo's eigenlijk voor? Een atlete liep bij de estafetteloop in de baan van Dafne Schippers, die raakte daardoor in de war en vertraagde haar loop. Weg medaille. Hoe kan het dat er niet direct gereageerd werd door de officials? Tja, er werd geconstateerd dat Dafne er geen last van had gehad. Had de bobo haar dat binnen een uur gevraagd? Nee, Dafne heeft in alle bescheidenheid meteen de fout bij zichzelf gezocht.

Dat is nu de tweede keer dat goud gemist is door een vooringenomen bobo. Jammer.

Conna Wardenaar Amsterdam

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden