lezersreacties

Aandacht voor korfbal

Eindelijk weer eens aandacht voor korfbal in Trouw (10 april) met een mooi artikel van Kick Hommes over de finale. Voor de tweede keer was deze finale in Amsterdam, ooit een korfbalbolwerk met tientallen verenigingen. Ondanks fusies in de laatste decennia zijn er in de regio Amsterdam meer korfbal- dan volleybal-, handbal-, honkbal- of atletiekverengingen. Het is daarom jammer dat het Amsterdamse Blauw-Wit na 38 jaar niet weer kampioen is geworden.

Henk Penseel Naarden

undefined

Progressief

Complete verwarring en richtingloosheid bij de 'verlichte' gelederen in dit land na de aanval van de Verenigde Staten op stellingen in Syrië. Is Donald Trump nu wél of niet goed bezig? Met een links verleden van kritisch kijken naar het met geweld verdedigen van westerse belangen (door haviken in Amerika) neigt men nu alweer (vergelijk Irak) naar het gedogen dan wel lichtelijk toejuichen van een aanval op een dictator. Temeer daar men Assad al eerder onmenselijk vond in het bombarderen van zijn tegenstanders. Tegenstanders (IS) die we uiteindelijk óók met bombardementen te lijf gingen toen we ze zelf ook wat 'lastig' vonden worden.

Rob Hamers Landgraaf

undefined

Geïnspireerd door Els Borst

Met interesse las ik het artikel over het geringe aantal vrouwen in de politiek (Trouw, 8 april). Als raadslid in een gemeente waar maar iets meer dan tien procent vrouwen zitting heeft in de raad, heb ik mezelf als doel gesteld om vrouwen te interesseren voor de (gemeente)politiek. Hierbij gebruik ik regelmatig een citaat van oud-minister Els Borst: 'Politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten'. Ik hoop dat dit zal resulteren in een hoger percentage vrouwelijke gemeenteraadsleden in de volgende bestuursperiode.

Tea Both-Verhoeven, CDA-raadslid

Goeree-Overflakkee

undefined

Inburgeringsvragen te moeilijk

In de lezersreactie van Arie de Bruin (7 april) wordt de zakboete bij de inburgeringscursus aan de kaak gesteld. Ik wil daar nog een kwestie aan toevoegen. Mijn dochter helpt als vrijwilligster bij de cursussen en zij constateert ook: de vragen zijn veel te moeilijk, niet relevant, onbegrijpelijk en moeten in te korte tijd beantwoord worden. Wie maakt die vragen eigenlijk? Arjen Lubach heeft ze ook al eens gefileerd, en in een tv-panel van gewone Nederlanders bleken velen ook niet aan de eisen te kunnen voldoen. Bovendien komen de nieuwe Nederlanders uit taalgebieden met zulke totaal van het Nederlands verschillende talen dat omschakeling wel iets anders is dan Engels leren. Wat men verder over de Nederlandse samenleving behoort te weten is al even aanvechtbaar. Kortom: er moeten andere cursusmakers komen.

Liebje Hoekendijk Bussum

Tijd en groen

Jammer dat Marjolein van Heemstra (Tijd, 8 april) niet dichterbij huis blijft. De Waddeneilanden en Zeeland zijn ook heel zonnig. Tevens jammer dat bij de hebbedingetjes een buitenkachel wordt gepresenteerd.

Cees Hofstra Franeker

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden