lezersreacties

Straatsburg is al te ver

Het verslag (Trouw, 6 juli) over hoe Rutte in het Europees Parlement te Straatsburg heeft teruggekeken op het EU-voorzitterschap brengt de heldere boodschap, dat in navolging van de Britse anti EU-stemming ook de anti EU-stemming in de meeste andere lidstaten serieus genomen moet worden. Rutte concludeerde dat de burger de EU te afstandelijk vindt. Als ik vervolgens lees dat er bij de terugblik van Rutte slechts 70 van de 751 Europarlementariërs in Straatsburg aanwezig waren, dan vinden blijkbaar zelfs de meeste leden van het Europees Parlement de gang naar Straatsburg al te ver. Als burger van Nederland en Europa ben ik diep ontgoocheld over deze beschamende vertoning van het Europees Parlement in Straatsburg.

Herman de Muinck Zuidlaren

undefined

Schijntje

Te weinig handen in de verpleeghuiszorg. De regelgevende managers die je zelden op de werkvloer tegenkomt. De aanwezige zorg die zich een slag in de rondte rent om te proberen de mensen zo goed mogelijk te helpen waar nodig, die zich heel goed bewust is van de ontoereikendheid van hun zorg die verre van genoeg is.

Het harde werken dat beloond wordt met een schijntje aan salaris dat echt niet opweegt tegen de vermoeidheid en het ontbreken van enig uitzicht op verbetering. Dus dat er te weinig handen zijn is geen wonder. Er is kennelijk niet meer geld beschikbaar om de verzorgenden voor het moeilijke en zware werk dat zij verrichten naar behoren te betalen.

Bertien de Moor Bilthoven

undefined

Geen hond?

Een vreemd citaat uit het commentaar van Antoine Bodar op het mozaïek (Trouw, 2 juli): 'Dit begrijpt geen hond, laat staan een mens'. Huh?

Ans van Horssen Laren

undefined

Gedupeerd

Nog steeds zijn veel mensen gedupeerd door ondeugdelijke financiële producten van voor de crisis. Ik lees dat minister Dijsselbloem de Rabobank niet kan dwingen mee te doen met een collectieve regeling voor schadelijke rentederivaten (Trouw, 6 juli). Waarom niet? Kunnen banken hun eigen gang maar gaan? Ook de AFM (Autoriteit Financiële Markten) kan kennelijk niet veel uitrichten.

Er had allang wetgeving moeten zijn om in te grijpen en de gedupeerden collectief schadeloos te stellen. De banken hebben nog steeds te veel macht, ook na de financiële crisis.

Jan Wedeven Groningen

undefined

Neeskens vs Treytel

Vroeger was alles beter en Neeskens miste nooit een penalty, aldus briefschrijver Haan (Opinie, 5 juli). Zeg nooit nooit. Vlak na het WK in 1974, waar Johan Neeskens inderdaad geen strafschop miste, nam Feyenoord-keeper Eddy Treytel zijn maatregelen. Toen Neeskens weer eens mocht aanleggen vanaf 11 meter, bleef Treytel gewoon staan en wist de overbekende loeiharde bal dwars-door-het-midden uit het doel te stompen.

Dus net doen als musici die eindeloos dezelfde toonladdertjes oefenen, zoals de briefschrijver voorstelt, dat is voor voetballers en penalty's zeker géén recept voor succes.

Ton van der Scheer Leiden

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden