lezersreacties

Trouwfoto's, hele kunst

Inderdaad is het een trend de bruidsfoto's in een zonovergoten buitenland te 'schieten' (Verdieping, 14 februari). Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Het weer in Nederland is niet altijd zonnig, voor de fotograaf hier dus een hele kunst de mooie platen te maken. Als het op een trouwdag de hele dag regent moet het bruidspaar op de ervaring van de fotograaf vertrouwen. Zelf heb ik vaak meegedaan met wedstrijden van Kodak, daarvoor moest je vernieuwend zijn. Dat zie ik nu niet in uw reportage. We kijken daarom uit naar de winnende foto.


J. Venhuis Groningen

Kalversterfte

De stichting Dier&Recht maakt zich zorgen over oplopende kalversterfte in de melkveehouderij en heeft daarom een petitie gelanceerd (Trouw, 13 februari). Ik heb haar website bezocht. Daar staat dat kalveren een 'bijproduct' zijn en om die reden verwaarloosd worden. Alsof boeren ooit een goede productie zouden kunnen halen met verwaarloosde dieren. De 'literatuurlijst' waarop ze haar rapport over kalversterfte baseert, bestaat voornamelijk uit links naar internetartikelen (waarvan een deel niet meer aanwezig is) zonder datum van publicatie of raadpleging. Het klopt dat er zorgen zijn onder melkveehouders over kalversterfte. Dit heeft niet te maken met verwaarlozing en zeker niet met een gebrek aan dierenliefde bij boeren, maar vooral met het tamelijk recente verbod op het gebruik van adequate antibiotica bij veeziekten, in verband met resistenties in de humane geneeskunde.


Marijke van Dijk Lochem

Stop lange werkweken

Prima voorstel van Jacco Prantl om vaders een grotere rol te geven/gunnen in de zorg voor kinderen en samenleving (opinie, 13 februari). Maar minstens zo belangrijk is om te stoppen met de druk op mensen om werkweken van 60 uur te draaien.


Rik Harmsen Naarden

Kennisland

Zorgelijk, zo noemt voorzitter De Graaf van de vo-raad, de trend dat vwo'ers het hbo steeds meer links laten liggen (Trouw, 13 februari). Ook zou het onterecht zijn dat men denkt dat de universiteit het hoogst haalbare is qua niveau. Onzin, het zou juist zorgelijk zijn als steeds meer vwo'ers naar het hbo gaan. Dat zou laten zien dat deze studenten niet het niveau hebben om naar de universiteit te gaan. De universiteit is gewoon het hoogst haalbare in het onderwijs. Het niveau ligt veel hoger dan op het hbo. Natuurlijk zijn er beroepen waarbij een hbo-opleiding beter past, maar we moeten trots zijn op onze universiteiten en stimuleren dat vwo'ers en ook havisten daarvoor kiezen. Nederland is immers een kennisland.


Joël Boone vwo-leerling, Yerseke

Teeven-soap

Ik geloofde eerst niet wat ik las: de heer Teeven wordt voorgedragen om zitting te nemen in de Raad van State. Het lijkt wel een soap! Eerst rare deals sluiten en de boel voor de gek houden. Dan aftreden en als 'beloning' een plaats in een van de hoge colleges van staat, waar hij mede adviezen geeft aan kabinet en andere staatsorganen. Is het dan vreemd dat de gewone burger de politiek niet meer vertrouwt?


Henk van der Zande Wezep

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden