lezersreacties

Verre familie

Lezer Pieter Barnhoorn stelt terecht dat het lichte dedain over Bob Dylan als Nobelprijswinnaar misplaatst is (Lezersreacties, 18 oktober). De vergelijking met David heb ik echter vaker gehoord. Het was ooit op een feestje en daar werd ter verdediging van Dylan geopperd dat hij wel eens heel verre familie zou kunnen zijn van David. Waarop een Dylanhater schamperde: In dat licht bezien begrijp ik opeens heel goed waarom koning Saul een speer naar hem wierp.

Silvester van der Pol Ede

Lijsttrekkers

Ik vraag me af waarom een politieke partij niet met een team de verkiezingen kan ingaan. Zo'n PvdA, bij uitstek de partij die staat voor solidariteit, zou toch ook de onderlinge solidariteit als speerpunt kunnen inzetten? En waar zijn de dames?

Wim van der Schee Havelte

Troostvol

Wat een troosteloze foto van een hospice (Opinie, 18 oktober). Je zou bijna denken: "Daar wil ik nog niet ..." Terwijl een hospice zo troostvol en mooi kan zijn.

Hilmar Pot Gouda

Hokjesdenken

VVD'er Hans van Baalen praat alleen maar over het profijt van het Ceta-verdrag voor Nederland (Opinie, 18 oktober). De Walen zijn, begreep ik, bang voor hun werkgelegenheid. Verbazingwekkend dat niemand meer denkt aan het Parijse verdrag over terugdringing van de CO2.

De toegenomen handel zal meer scheepvaart en meer vliegverkeer met zich meebrengen. Dat staat haaks op de anti-opwarmingsbeleid dat in Parijs is afgesproken. Typisch hokjesdenken van zowel voor- als tegenstanders van het Ceta-verdrag.

Henk Kraaijenbrink Borne

Barmhartigheid

Wat een mooi stukje schreef Sabien Eijgenraam-van der Hoek (Lezersreacties, 17 oktober). Het is mij uit het hart gegrepen. De jonge mensen vergeten dat zij zelf straks ook aan het einde van hun leven, ineens beseffen dat er geen toekomst meer is. Moet er niet veel meer aandacht gegeven worden om te leren omgaan met het oud zijn met al zijn beperkingen?

Probeer barmhartig om te gaan met ons ouderen en ons niet voor te schrijven welke regeltjes wij nog moeten volgen. Schenk veel liefde, want ook hiermee is het zaliger te geven dan te ontvangen.

Chieni de Bruijn-Pot Best

Aandacht

Onderzoekers van de UMC's van Maastricht en Rotterdam bieden dokters tips voor de omgang met breedsprakige patiënten, aldus Trouw (18 oktober). Op dezelfde dag het volgende bericht: "Computer helpt bij diagnose van zeldzame ziektes."

Nou is 'breedsprakigheid' volgens de huidige medische richtlijnen geen ziekte en het is ook bepaald niet zeldzaam. Dus misschien kan Watson er niet veel mee. Maar toch ben ik benieuwd welke diagnose hij voor gaat stellen als hij met een breedsprakige patiënt geconfronteerd wordt. Bovenaan mijn differentiaal diagnose zou staan: "Behoefte aan oprechte aandacht".

Michiel Steffelaar Den Haag

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden