lezersreacties

Hoezo progressief?

Natuurlijk wisten mijn vriendin en ik, dat toen onze zoon geboren werd en wij allebei een dag minder gingen werken en de zorgtaken eerlijk deelden, dat dit niet gemeengoed was. Dat het in Nederland anno 2016, bijna 2017, echter zo scheef verdeeld is, is schrikken (Trouw, 13 december). Hoe bestaat het dat 46 procent van de vrouwen niet economisch zelfstandig is? En hoezo vinden wij met 66 procent meerderheid in een modern en progressief land dat wij pretenderen te zijn, dat het ideaal is dat een vader vier of vijf dagen per week werkt en de moeder beduidend minder? Wordt het niet hoognodig tijd dat een nieuw kabinet hier eens grondig werk van maakt? Aangezien de meeste Nederlanders alleen in actie komen als er wat te verdienen valt, lijken mij maatregelen in fiscale zin het meest voor de hand liggend.

Martijn Kosters Renkum

undefined

Flinke portie geluk

Fantastisch interview met Christine Daaleman (Trouw, 13 december). Vooral haar uitspraken over de woorden strijd, vechten, overwinning en positief denken spreken me zeer aan. Ik heb zelf borstkanker gehad en weet als geen ander dat je met deze woorden/begrippen niet geneest van kanker. Maar tijdige ontdekking, de juiste behandeling en een flinke portie geluk maken het verschil tussen leven en dood.

Joke van den Berg Ermelo

undefined

Geen Noord-Hollanders

Waarom wordt toch vrijwel altijd in wedstrijdverslagen waar Heerenveen een rol speelt, gesproken van de 'Friezen'? (Hoeveel Friezen zouden er trouwens in dat elftal zitten?) Ik ben nog nooit tegengekomen dat de spelers van Ajax als 'Noord-Hollanders' werden aangeduid.

Hans Mooi Groningen

undefined

Naar Hiroshima

Ik vind de column van Heere Heeresma Trouw onwaardig (Opinie, 13 december). Dit kan je niet plaatsen als je daarnaast ijvert voor behoud van de aarde en jaarlijks een ranglijst opstelt van mensen die duurzaamheid bevorderen. Trouw onderschrijft ook christelijke waarden, daarin past niet om bewust onschuldige mensen slachtoffer te laten worden van een kernwapen. Bovendien: kernwapens zijn zo schadelijk voor onze aarde en voor de mensen. Ik verzoek de redactie de schrijver van deze column te vragen een reportagereis te maken naar Tsjernobyl, en interviews af te nemen met de nog levende slachtoffers van Hiroshima, dan kan hij zien waar hij voor pleit en wat voor gevolgen dat heeft voor onschuldige mensen en voor de aarde.

I. Swen De Bilt

undefined

Egocentrisch plezier

Het vredesfeest komt er aan, maar de mens doodt naar hartelust omdat er massaal vanuit egocentrisme gedacht en gehandeld wordt. Hersenloos handelen we als het om kerstbomen gaat en dat voor 1-3 weken egocentrisch plezier. Daarmee doden we dat wat ons leven geeft en levensvoorwaarden schept! Ik stel daarom voor dat we vanaf nu elk jaar voorafgaand aan de decembermaand vele bomen, struiken planten en ze niet langer meer omhakken maar ze koesteren om wat ze voor ons leven betekenen.

Pauline Laumans Apeldoorn

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden