lezersreacties

Uitgaan van wie je bent

Het artikel 'Buurthuis ondersteunt dementerende' (Trouw, 17 februari) legt het accent te zeer op de beperking van een deelnemer van het Odensehuis Andante. Daar zijn we niet blij mee. In dit Utrechtse inloophuis voor en van mensen met beginnende dementie én naasten gaan we uit van wie je bent en wat je kunt.

We streven naar een samenleving waarin mensen met dementie een volwaardige plaats innemen. Met welke beperkingen je in je leven te maken krijgt, is in het Odensehuis secundair. Ook het woord 'dementerende' in de kop personificeert iemands beperking. Mensen met dementie zijn gewone mensen net als u en ik, die er gewoon bij horen in onze maatschappij.

Lia Kemerink (coördinator Odensehuis Andante) Utrecht

undefined

Kom eens langs

Mooi artikel over de choral evensong in Utrecht (Trouw, 22 februari). Toen ik las dat 'de evensong in opmars is' moest ik wel even glimlachen. Hier in het Noorden klinkt zoiets alsof 'de personal computer eindelijk met een doorbraak bezig is'. In 1985 richtte Bouwe Dijkstra het Roder jongenskoor op en die introduceerde de evensong toen al in veel kerken. In dat koor zong het zoontje van Dijkstra: Peter Dijkstra, nu internationaal befaamd dirigent. Choral evensongs worden in het Noorden al jarenlang gehouden op veel plaatsen. In mijn woonplaats Assen is er, ook al jarenlang, een traditie met regelmatig Bachcantates, vespers en evensongs.

Ik zou zeggen: kom eens langs. Blijkbaar gaat er af en toe niets boven het Noorden.

Peter Siebesma Assen

undefined

A-sociaal

Met alles wat er op en door de sociale media gebeurt, kunnen we het beter a-sociale media gaan noemen. En ik vind het vreselijk dat te moeten concluderen!

Henriëtte Budel Westervoort

undefined

Rode kaart

'Subsidiepot koeienslacht snel leeg', kopt Trouw (22 februari). Beseft men wel wat dit inhoud? Allereerst wederom veel dierenleed en dat allemaal ten faveure van de portemonnee van de boer. Eerst wordt de melkproductie verhoogd door aanschaf van meer koeien en vervolgens wordt het logische gevolg (mestoverschot) afbetaald met subsidie en het slachten van onschuldige koeien.

Ik protesteer en schaam mij als belastingbetaler dat ik hier onbedoeld aan meewerk. Een rode kaart voor staatssecretaris Martijn van Dam

Ron Keet Roswinkel

undefined

Laffe daad

Het is te bizar voor woorden om iemand af te schieten terwijl hij zwaar gewond op de grond ligt (Trouw, 22 februari). Zoiets doe je niet, ook al ben je de arrogante verdediger van de macht. En als de schutter dan ook nog eens als held wordt vereerd, wordt het helemaal droevig.

Ook al is de situatie in Nederland totaal anders dan in Israël en ook al wordt er in Trouw een boek besproken om niet te oordelen, een weerloos iemand z'n leven ontnemen, is laf. Hier dienen we niet weg te kijken, hier past alleen protest ook van onze Nederlandse regering.

Henk Sieben Rekken

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden