lezersreacties

Luiers recyclen

Je verwacht het toch niet: dat men in het Gooi achterloopt bij de Achterhoek. In Bussum (Trouw, 10 december) horen volgens de familie Rombouts de luiers bij het restafval in de grijze vuilnisbak.

In mijn dorp breng ik ze al jaren ter recycling weg. Eerst naar de crèche, thans naar het - op loopafstand - milieuparkje.

Grietje Rigtering Zelhem

Minder mannen?

Vergeten in het verkiezingsprogramma van de PVV: mannen plegen 4 keer zo veel misdrijven als vrouwen. Willen we nu ook minder mannen?

Petra Haberland Amersfoort

Alles zeggen

Wilders is kwaad op de rechters die hem veroordeelden en noemt hen 'knettergek'. Dit lijkt mij onterecht. De Nederlandse rechter doet niets meer of minder dan de wet toepassen. In de zaak-Wilders concludeerde hij dat de wet was overtreden. Voor kritiek moet Wilders zijn bij het gerechtshof dat zijn hoger beroep zal behandelen, of bij de formele wetgever - waarvan Wilders als lid van de Tweede Kamer zelf deel uitmaakt.

De wet wijzigen opdat politici alles kunnen zeggen, lijkt hierbij de voor Wilders meest veilige optie. Een initiatief daartoe kan hij zelf nemen. Zolang de wet luidt zoals thans het geval is, moet Wilders bij bepaalde uitlatingen vrezen voor strafvervolging, want ook hij moet zich aan de wet houden, zoals Trouw afgelopen zaterdag kopte.

F.H. Eijkelhof Lent

Concrete voorstellen

Iedere keer als ik Geert Wilders hoor schetteren dat 'niemand nog vertrouwen heeft in het parlement of de rechterlijke macht in Nederland', dan komt alles in mij in opstand en wil ik het wel uitschreeuwen dat ik niet bij die 'niemand' hoor. Ik hoor niet bij het volk dat Wilders zegt te vertegenwoordigen en ik denk dat ik niet de enige zal zijn met dit gevoel.

En dan denk ik, waarom hoor ik zo weinig tegengeluid? Het wordt tijd dat Geert Wilders nadrukkelijk uitgedaagd wordt met concrete voorstellen te komen hoe hij de door hem gesignaleerde misstanden denkt op te lossen in plaats van te twitteren en debatten te ontwijken.

Het wordt tijd dat zijn trouwe aanhangers zich bewust worden van zijn gebrek aan oplossingen!

M. van der Waal-Griffioen Apeldoorn

Vooroordelen

Eén van de levenslessen van Rutger Bregman ging over het belang van studentenverenigingen (Tijd, 10 december). Tijdens de ouderdag van de Wageningse vereniging SSRW, waren wij als ouders aangenaam verrast over de sfeer, de 'amicitia', de professionaliteit van deze organisatie en de regels waaraan de leden zich houden.

Mijn beeld van een dergelijke vereniging was tot dan toe gebaseerd op vooroordelen (te veel drank, het mislopen van colleges en grove humor). Onze jongste zoon gaat binnenkort solliciteren op een bestuursfunctie bij SSRW. Wij als ouders zijn daar blij mee, al zou het drankgebruik wat ons betreft wel iets minder mogen. Als onze maatschappij meer zou lijken op een studentenvereniging, liepen er volgens mij minder eenzame mensen rond.

Ellen van de Pol Almelo

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden