lezersreacties

Waar is Henk Krol?

Na de verkiezingspuzzel door Annemarieke Kloosterhof op woensdag, meende ik nu op de voorpagina wederom een puzzel aan te treffen (Trouw, 17 maart). Nu de fotopuzzel: zoek Henk Krol!

Bert van de Pol Almelo

undefined

Kledingadvies voor fractieleiders

Kunnen de heren fractievoorzitters kledingadvies krijgen? Het oog wil ook wat. Gelukkig heeft mevrouw Arib iets fleurigs aangetrokken, en mevrouw Thieme iets lichts van kleur. Wekelijks staat er in Tijd een eigenzinnige dame of heer, met bijzondere kleding. Ik kijk daar altijd graag naar. Zo eigenzinnig zal wel niet lukken, maar iets meer variatie is wel een must.

Joki Harms Hoorn

undefined

Verval PvdA

Politiek leiders en analisten buitelen over elkaar heen om het verval van de PvdA te duiden. Dat is echter niet zo moeilijk te begrijpen. De PvdA was ooit een politieke beweging die de mensen wilde verheffen. Ze stond voor emancipatie van het volk. De PvdA ging haar electoraat echter zoeken bij de allochtonen en dacht moslims te kunnen verheffen via de moskee. Al jaren accepteert, ja bijna omhelst de PvdA om die reden de religieuze uitingen en symbolen van de islam. Ze vergoelijkt het religieuze vertoon van de islam in de openbare ruimte en in het bijzonder van de hoofddoekjes. Integratie via de islam staat echter haaks op de eigen idealen van de PvdA namelijk van verheffing en volksemancipatie. Door toedoen van de PvdA zitten we nu opgescheept met een islamitische zuil, de partij Denk. Integratie van te veel moslims is door het beleid van onder meer de PvdA mislukt. Dat is terecht afgestraft.

Paul Schermers Apeldoorn

undefined

Formatie erg eenvoudig

Nog nooit was een formatie zo eenvoudig: de huidige coalitie VVD-PvdA gaat door, aangevuld met CDA en D66.

Deze combinatie geeft goed de verhoudingen weer na de verkiezing. De loyale oppositiepartijen kunnen nu meedoen: binnenboord. De (ingewerkte) ministers van de PvdA kunnen doorgaan.

H.J.V. Kolstee Amsterdam

Gesprekken met kapsters

Twee pagina's met mannelijke kappers en hun klanten (Trouw, 15 maart). In een klein hoekje een kapster, via een spiegel. U moest eens weten hoeveel en welke gesprekken met kapsters gevoerd worden.

Wil Herstel Zevenaar

undefined

Geen verpleeghuis voor mij

Het artikel van Anne-Mieke den Ouden (Opinie, 15 maart) over de verpleeghuizen is de spijker op zijn kop. Van zeer nabij meegemaakt en ervaren. Alles over de zorg, zoals beschreven, klopt. Voorstellen zijn een verbetering, maar dan die praktijk... Bij de verpleging zijn er ook ouderen die niets van veranderingen willen weten. Jongeren in opleiding worden tegengewerkt. Voor mij is nu al komen vast te staan dat, als er ooit een besluit moet worden genomen voor opname, mijn leven is voltooid.

Jan Ham Zeist

undefined

Een gezellig dagje Golgota?

Ik heb staan vloeken. Deze week werd de leden van de NCRV een 'bijzonder uitje' in Leeuwarden aangeboden voor de speciale prijs van 6 euro. Het gaat over de uitvoering van 'The Passion'. Het maakt deel uit van een reeks 'leuke ideeën', waar wij als leden dan van kunnen 'genieten'. Wij 'kunnen van dit spektakel een extra leuk dagje uit maken', te beginnen met een stadswandeling. Na die wandeling wordt ons aanbevolen nog even 'gezellig' te blijven, zodat we 's avonds bij de live-uitvoering van The Passion kunnen zijn.

Kortom, een leuk en gezellig uitje in Leeuwarden ter gelegenheid van de marteldood van Jezus aan het kruis.

Waar zijn we in Godsnaam mee bezig?

Harry Doornbos Oostvoorne

undefined

Arrest verdeelt juist

Een biefschrijfster uit Haarlem steunt het hoofddoek-arrest van het Europese Hof (Opinie, 17 maart). Zij vergist zich volgens mij. Het arrest is een steun in de rug voor Erdogan en de partij Denk. Jammer dat het hof geen oog heeft voor de collectieve vrijheid en tradities van minderheden. Het arrest verdeelt de samenleving.

G. den Dulk Wassenaar

undefined

Vinger op zere plek

Eindelijk wordt gedrag van mensen in het politieke debat aan de kaak gesteld: gebrek aan empathie. Naema Tahir legt de vinger op de zere plek in de politiek en op sociale media (Trouw, 16 maart). Zonder empathisch vermogen is ieder debat zinloos en verharden de standpunten. Gevolg: een verdergaand gebrek aan verdraagzaamheid, respect en mededogen. Inzicht kunnen en willen hebben in de nood en standpunten van de ander is van wezenlijk belang in het sociaal-maatschappelijke debat.

Rik Bronkhorst Amersfoort

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden