lezersreacties

Onaantrekkelijk

Gert-Jan Segers laat Jesse Klaver voorlopig links liggen (Opinie, 24 december). GroenLinks stelt vragen bij religieus onderwijs en dus gaat Segers niet in op diens uitnodiging tot dromen van een links progressief kabinet. Dit voorjaar gaf hij in deze krant ook al een 'winstwaarschuwing' aan VVD en D66. Strekking; straks hebben jullie ons nodig, blijf dus nu af van onze 'christelijke privileges'. Stelt iemand vragen bij Zondagswet, vaccinatievrijheid of rituele slacht dan dreigt de ChristenUnie niet te willen samenwerken. Door zich zo te profileren als one issue-partij wordt samenwerking ook zeer onaantrekkelijk. Beste heer Segers; werp uw net eens uit aan de andere zijde. Religie heeft meer te bieden dan alleen 'christelijke privileges'!

Pieter Barnhoorn Leiden

undefined

Niet het einde

Volgens de fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, de heer Segers, zou de door GroenLinks gewenste beperking van de vrijheid van onderwijs ook het einde betekenen van Dalton- en Montessori-onderwijsscholen. Het beëindigen van de overheidsfinanciering van het bijzonder onderwijs hoeft echter in het geheel niet te leiden tot het einde van Dalton- en Montessori-onderwijs. Dit zijn onderwijsvormen die ook nu al in het niet door GroenLinks bedreigde openbaar onderwijs voorkomen.

Andreas Dijk Den Haag

undefined

Onderzoek uitbesteden

NOC-NSF is voornemens een onderzoek in te stellen naar de omvang van seksueel misbruik in de sport (Opinie, 24 december). Blijkens het artikel is daarvoor echter praktisch nog niets geregeld, zelfs de financiering ervan niet. Intussen zijn er in de afgelopen jaren vele meldingen binnengekomen en komen er dagelijks nog nieuwe. Wat heeft men daarmee gedaan; wat doet men daarmee? Zo'n onderzoek had er natuurlijk al lang moeten zijn. Is het daarom niet wenselijker het onderzoek niet zelf ter hand te nemen maar aan een externe organisatie uit te besteden?

Henk Fiolet Leidschendam

undefined

Knorrepot

Iedere dag maakt Pieter Geenen veel mensen blij met zijn dagelijkse strip over Anton Dingeman. Maar ik ben blij dat hij even met vakantie is, want dan is Mirjam Vissers er met haar MAM, die oude knorrepot met haar herkenbare leventje. De perikelen van een oude dame en haar dochter. Ik kijk nu al uit naar de krant van morgen.

Marianne van Terheijden Tilburg

undefined

Dank mede-lezers

Regelmatig denk ik ook in de pen te moeten klimmen om te reageren op een artikel. Maar dankzij de redactie die de ingezonden brieven selecteert, is er vaak wel iemand die hetzelfde is opgevallen en daarop adequaat commentaar geeft. Dus hartelijk dank mede-lezers voor de genomen moeite. Alleen, laat ik het niet merken dat er nu weer reacties geplaatst worden waarin men blij is met de vervanger van Pieter Geenen. Verschrikkelijk, die MAM-strip.

K. de Jong IJsselstein

undefined

Drogreden

De heer Kuzu komt in Tien Geboden intelligent en sympathiek over (de Verdieping, 24 december). Hij valt voor mij als politicus door de mand in zijn verweer tegen het verwijt een zetelrover te zijn. Zijn antwoord is een drogreden.

Jan 't Mannetje Onderdendam

undefined

Hoofd koel

Wat een heldere analyse van Lex Oomkes (de Verdieping, 27 december). Wel om onrustig van te worden, maar het geeft een goede duiding. Nu maar hopen dat iedereen het hoofd koel weet te houden de komende maanden.

Dicky Nagelhout Sintjohannesga

undefined

Te gronde

De rubriek Naast het nieuws toont een foto met een skiër op een kunstmatige loipe van 7 kilometer lang (de Verdieping, 27 december). Realiseert die skiër zich niet dat de energie die gaat zitten in de aanleg en in het in stand houden van zijn loipe nu juist mede de oorzaak is van het sneeuwtekort in dat gebied? Typisch een geval van een kind dat zijn kortetermijnlusten niet kan/wil bedwingen om structurele oplossingen op de lange termijn een kans te geven. Ik vrees dat alleen overheidsdwang nog kan voorkomen dat dit gedrag de wereld voor een groot aantal minder gefortuneerde medemensen te gronde richt.

F. Klok Groenekan

undefined

Wel/geen ruimte

Wat een felle reactie van G. Teiler (Lezersreacties, 27 december). Waarom wel een podium voor Lodewijk Dros en geen ruimte voor de nuancerende kritische aanvulling van Rien Fraanje?

Petra Koopmans Venray

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden