lezersreacties

Is er nog hoop voor Trump?

Trouw is een optimistische krant en daarom lees ik die graag. Dit optimisme proef je ook weer in het redactioneel commentaar van 8 maart met als kop: 'Trump heeft nog weinig geleerd'. Het woordje 'nog' suggereert dat er nog hoop is. Doorgaans moet iemand echter beseffen dat er iets verkeerd gaat, als impuls om te gaan leren. Ik vrees echter dat Trump vindt dat het juist heel goed gaat: de verwarring, verbijstering, verdeeldheid en chaos nemen alleen maar toe en dat geeft hem en zijn adviseurs de gelegenheid om hun gevaarlijk rechtse agenda te realiseren.


Harry Slegh Utrecht

Geweldloze actie

De vredesbeweging kan het eens zijn met luitenant-kolonel b.d. Frans Ebbelaar, dat de politiek niet bij elke regeringswisseling haar beleid moet wijzigen (Opinie, 6 maart). Alleen mag het werken aan vrede niet gebaseerd zijn op geloof in bewapening en geweld. Dat vergroot eerder het gevaar voor de veiligheid van de wereldsamenleving. Zogenaamde vredesmissies hebben zelden geleid tot een verbetering van de situatie. Beter is het om te werken aan conflictpreventie en om conflicten niet te voeden door wapenexporten. Geld dat wordt gevraagd voor verhoging van defensieuitgaven, kan beter ingezet worden voor het wegnemen van oorzaken van conflicten. Het bouwen aan vrede door middel van geweldloze actie is in veel conflictsituaties effectief gebleken.


Henk Blom Zwolle

Bescheidenheid

Naar aanleiding van het artikel (Trouw, 8 maart) over christelijke kinderboeken met een virulent antisemitische boodschap een vraag aan de dames en heren politici: is dit ook onderdeel van de eeuwenoude normen en waarden uit onze joods-christelijke (!) traditie die wij moeten beschermen tegen de islamisering? Of zou enig historisch besef niet tot bescheidenheid op het gebied van normen en waarden moeten leiden?


Luuk van Duijn Abbega

Gehakketak van politici

Gelukkig kan de lezer ook nog glimlachen om het verkiezingsleed. Zo verging het mij tenminste toen ik de kop las: 'RTL-debat trekt minder kijkers dan 'Boer zoekt vrouw'. Of de kiezer zoekt verstrooiing, heeft zijn keuze al gemaakt of heeft geen zin in het gehakketak van de politici.


Wilma Wijkmans Assen

Rentmeesterschap?

Mooie column van René Kneyber over het vaak onnavolgbare beleid van het CDA ('We hebben altijd Michel Rog nog', Trouw, 8 maart). Deze partij heeft het over rentmeesterschap en eerbied voor de schepping, terwijl ze de politieke sponsor is van de bio-industrie. Daar raak je net zo goed de kluts van kwijt.


Jaap Cornelissen Ermelo

Drink biologische melk

Anneke Hudig uit Nieuwkoop (Lezersbrieven, 8 maart) vraagt zich af wat zij kan doen om Nederland aan meer kleine, gelukkige (melkvee-)boeren te helpen. Het antwoord op die vraag is simpel: drink voortaan biologische melk. De boer krijgt meer betaald en boerenland, met weidevogels, blijft in stand.


Jeroen Thijssen Vught

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden