lezersreacties

Nepinterview

Wat heeft Trouw in vredesnaam bewogen om dhr. Wilders een podium te geven om zijn abjecte denkbeelden nog maar weer eens een keer voor het voetlicht te brengen? Hij heeft u zelf geen interview willen geven. Waarom dan wel zo'n nepinterview geplaatst in de Verdieping van 30 december? U had die drie bladzijden van het interview beter kunnen gebruiken om de aandacht te vestigen op mensen die zich hebben ingezet om Nederland in 2016 socialer, eerlijker, veiliger en schoner te maken.


Rob van Herwaarden Vlaardingen

undefined

Letsellijstje

Nuttig en bruikbaar, de tips die het Rode Kruis geeft in geval van letsel door vuurwerk (Trouw, 29 december). Helaas zullen de meeste vuurwerkgebruikers deze tips niet tevoren gaan doornemen. Waarom geen eisen gesteld bij de verkoop van vuurwerk? Eerst een lijstje invullen: wat te doen bij letsel. Goed beantwoord? Dan mag je je vuurwerk aanschaffen. Helaas gaat dit natuurlijk niet op voor illegaal vuurwerk of de aanschaf via internet, maar de legale vuurwerkhandel zou er toch mee kunnen beginnen, als stapje op weg?


Elise Poppema Oosterbeek

undefined

Eerlijke melkprijs

In Trouw van 29 december staat een artikel over de duurder wordende melk. De conclusie dat dit slecht nieuws is voor de consument, lijkt mij niet juist. Ik zou liever zeggen dat de consument eindelijk met een goed geweten melk kan kopen. Eindelijk gaat de boer hiervoor een prijs krijgen die enigszins overeenkomt met de geleverde arbeid.


Kees Janson Heusden

undefined

Filistijnen

Wie er nu 'het eerste' in Jeruzalem was, verliest zich enigszins in de mist van zeer oude geschiedenis. Maar de Filistijnen (lezersbrieven, 30 december) waren het zeker niet, die bewoonden ongeveer het gebied dat we nu de Gazastrook noemen. Bovendien waren Filistijnen immigranten vanuit de Griekse eilanden en geen Palestijnen.


Marien Grashoff Wildervank

undefined

Overlast asielzoekers

Natuurlijk heeft de commentaarschrijver van 30 december gelijk dat de regering alles moet doen om snelle terugkeer van kansloze en overlastgevende asielzoekers mogelijk te maken. Maar zolang dat nog niet kan, geef ik de burgemeester van Weert groot gelijk met het opleggen van huisarrest. Nood breekt wet. De maatregel benadrukt de urgentie van regeringsmaatregelen, vermindert de overlast en is goed voor het behoud van draagvlak ten opzichte van goedwillende asielzoekers. De commentaarschrijver maakt het zich bovendien erg gemakkelijk door wel de maatregel van de burgemeester te veroordelen, maar niet aan te geven wat deze dan wel kan doen.


H. Euving Emmen

undefined

Syrisch vuchtelingengezin

Wat ontzettend goed van Trouw om te laten zien hoe een voor oorlog en geweld gevlucht Syrisch gezin zijn weg in Nederland vindt. De familie geeft aan terug naar Syrie te willen wanneer het daar veilig is, maar ze kunnen zich ook voorstellen dat wanneer de kinderen hier opgroeien, ze allemaal Nederlands spreken en het vinden van werk gelukt is, ze misschien niet meer weg willen. Wat mij betreft zijn zij - en vele anderen - van harte welkom om te blijven. Ik waardeer het dat Trouw, in een tijd dat vluchtelingen alleen nog maar op een negatieve manier worden weggezet, op deze wijze aandacht aan een Syrisch vluchtelingengezin besteedt.


Richard van der Kolk Leidschendam

undefined

Onbehaaglijk

Als ik de foto bekijk van het Syrische vluchtelingengezin in het zwembad, dan bekruipt mij een onbehaaglijk gevoel. Terwijl de man des huizes geniet in zijn zwembroek mag zijn vrouw genieten, compleet gekleed en met hoofddoek. Is dit wat wij aangepast noemen? Het bezorgt mij kippenvel.


Ron Keet Roswinkel


Ik geef de burgemeester van Weert groot gelijk met het opleggen van huisarrest


lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden