lezersreacties

Draagbare mode

Al jaren staat elke week in de bijlage Tijd de rubriek 'Straatbeeld' gewijd aan het modebeeld op straat. In de regel is die rubriek gevuld met foto's van meisjes van rond de 20, een doelgroep waarvan vermoedelijk slechts een klein percentage tot de lezers van Trouw behoort. Graag zou ik meer aandacht zien voor draagbare mode voor volwassen mannen en vrouwen die meer aansluit bij de leeftijd van de lezers van Trouw. Kleding die je kunt dragen op je werk en in het sociale verkeer. Of loopt de redactie van Trouw tegenwoordig met bontmutsen met hoorns, zoals we vorige week in de rubriek 'Mijn stijl' konden zien?


GJ Hofman Den Haag

Service

Ik ben het er helemaal mee eens dat aandeelhouders niet moeten verdienen aan (belasting-) geld dat bestemd is voor onze zorg. Maar hoe zal dat gaan met een overheidsinstelling? Ik had een zorgkostenpost van enkele duizenden euro's, die strikt genomen niet verzekerd was. Ik heb de service van mijn verzekeraar gevraagd of ze geen oplossing konden bedenken en dat hebben ze inderdaad gedaan. Gaan functionarissen van de overheid ook zo ver in hun zorg of worden dat bureaucratische uitvoerders? Dat is mijn reserve.


Liebje Hoekendijk Bussum

Onbevlekt

Wie vergist zich hier: de non en/of de journalist en/of de bisschop (Trouw, 6 feburari)? De zogenaamde 'onbevlekte ontvangenis' van Maria heeft betrekking op het feit dat Maria 'zonder erfzonde' geboren werd uit haar ouders, en heeft niets te maken met de maagdelijkheid van Maria bij de geboorte van Jezus. Hiermee wil ik de Maria-dogma's niet verdedigen, maar alleen maar op hun juiste inhoud wijzen.


Martien Jilesen Uden

Niet uitnodigend

In het artikel 'Moslims vrezen het ergste' komt een aantal mensen aan het woord (Trouw, 4 februari). Zij verwijten mij dat ik stil ben. Het meeste dat zij stellen beangstigt mij ook. Zij geven aan dat ze vertrek overwegen als het nog erger wordt. Dat begrijp ik. Zelf denk ik daar ook wel eens aan. Maar waar kan ik naar toe? Naar Turkije, Marokko of Afghanistan? Maar ik ben een gepensioneerde Nederlander en geen moslim. Bovendien: de houding van bijvoorbeeld de Turkse Wilders, president Erdogan, spreekt me ook niet echt aan. Diens houding en omgang met wat hier grondrechten zijn is bepaald niet erg uitnodigend. Maar daar naast beangstigt mij dat heel veel van de Turkse Nederlanders juist die man, vanuit Nederland, op het schild hijsen.


Jan Ipema Hoorn

Taboe

Een aantal mensen toont hun bezorgdheid over het politieke klimaat in ons land en overweegt zelfs te vertrekken. Hun zorg is terecht en zij durven ook parallellen te trekken met de jaren dertig. Wie de moeite neemt wat teksten in kranten van die tijd en zelfs Handelingen van de Tweede Kamer er op na te lezen ontkomt er niet aan dezelfde conclusie te trekken. Nu rust er nog een taboe op het leggen van een verbinding met die tijd, maar eigenlijk is die houding niet meer houdbaar. Laat de geschiedenis zich niet herhalen.


Ad van der Waals Leiden

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden