lezersreacties

Emoties zijn wegwijzers

Veterinair is alles in orde, maar de zorgen in de samenleving zijn niet weg, zegt LTO-voorvrouw Van de Ven in het artikel 'Alsof er nooit Q-koorts is geweest' (Verdieping, 18 april). Het probleem is volgens haar dat die zorgen op emoties zijn gebaseerd. Mijn vraag is waar komen die emoties vandaan? Komen ze uit de lucht gevallen?Emoties zijn onze wegwijzers, die we serieus moeten nemen. Protesteren tegen deze manier van geld verdienen is een uitdrukking van ons mens-zijn.


Regine Scholte Westerbroek

Is dit serieus bedoeld?

Volgens de Bijbel zijn alle dieren naar hun aard geschapen. Daar kan ik me moeilijk een voorstelling van maken, maar het is niet ongeloofwaardig. Dat gevoel had ik wel bij het lezen van de wetenschapsrubriek (Verdieping, 15 april). Ik schoot zelfs in de lach. 'Vroege dino's ontwikkelden eerst een donzen vacht, ter isolatie of camouflage'. Werkelijk? Dat zou ik ook wel willen, dan hoef ik geen winterjas meer te kopen. Even verder: 'De vliegkunst is niet door dinosauriërs of vogels uitgevonden'. Oh? Sinds wanneer kunnen dieren iets uitvinden? Dat vereist wel heel veel intelligentie en doelgerichtheid van een stomtoevallig evolutieproces. Is dit nu serieuze wetenschap? Of was dit bedoeld om de lachspieren in beweging te krijgen? Welnu, dat is dan gelukt. Maar wilt u de volgende keer een waarschuwing boven het artikel zetten, dat ik niet net een slok koffie neem als ik aan de wetenschapspagina's begin?


M. Kiers Putten

Misbruik van bevoegdheid

De reactie van jurist Roorda (Trouw, 15 april) op het verbod op een bijeenkomst van Eritrese jongeren is mij uit het hart gegrepen en zijn verwondering over de reactie van de rechter daarop deel ik. Evenals bij de gang van zaken rond de Turkse minister enkele weken geleden is hier naar mijn mening sprake van wat in mijn colleges staatsrecht werd genoemd: misbruik van bevoegdheid.


Maarten Verrips Leiden

Medicijn en wonder

Naar aanleiding van 'Hoe weten medicijnen de weg door je lichaam'(Verdieping, 14 april). Na haar spreekbeurt werd de onvolprezen majoor Bosshardt gevraagd: "Majoor, gelooft u in wonderen?" Ze antwoordde: "Ik vind het een wonder dat een pilletje weet dat ik hoofdpijn heb". Een antwoord om over na te denken en nooit te vergeten.


Klaas 't Hart Maassluis

Vliegangst is ook rationeel

Ik snap niet zo goed waarom vliegangst altijd irrationeel genoemd wordt(Tijd, 15 april). Gelukkig ben ik zelf niet bang voor vliegen, maar ik zal nooit tegen iemand zeggen dat zijn/haar angst irrationeel is. Je hoeft maar 9/11, MH17, Faro, Lockerbie, Hudson Bay, Germanwings, et cetera te zeggen en van irrationaliteit is geen sprake, vind ik. Je zal maar net in bovengenoemde vliegtuigen hebben gezeten.


Carolien van Grinsven Amsterdam

Als moeder geschoffeerd

De Moeder Aller Bommen werd gedropt (Trouw, 15 april). Moeder? Ik ben in shock. Ik ben een moeder... een bom droppen wil ik niet. En al helemaal de Moab niet. Ben ik nu de enige die zich zo geschoffeerd voelt?


Wil Knol Almelo

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden