lezersreacties

Collegebesluit stinkt

Een moedig besluit van wethouder Joan Veldhuizen van Bladel om haar functie neer te leggen in de kwestie van de veestapel (Trouw, 19 april). Wie dit artikel leest kan zich alleen maar afvragen wat het college van Bladel bezielt om ondanks alle aanbevelingen en waarschuwingen toch tot uitbreiding over te gaan? Eén ding wordt wel duidelijk; dit collegebesluit riekt kwalijker dan de stank waar de inwoners van Bladel straks mee te maken krijgen, niet deze wethouder maar dit college hoort op te stappen.

Jaap Cornelissen Ermelo

undefined

Bomans leeft onder de jeugd!

In het Klein Verslag van Willem Pekelder (Trouw, 14 april) verzucht Fred Berends, de voorzitter van het Bomans Genootschap: 'Ach de jeugd? Die zegt Bomans niets'. Hierbij wil ik er op wijzen dat dit niet overal het geval is. Op het Parcival College, een vrije school in Groningen, behoort 'Erik of het klein insectenboek' tot de verplichte literatuur. Onze kleindochter van 15 heeft mijn exemplaar gekregen en ook heb ik haar de 'Sprookjes' van Bomans gegeven alsmede 'Wonderlijke nachten'. Er is dus echt wel toekomst en het Genootschap zou mogelijk in deze kringen wat meer reclame moeten maken.

O. Zanstra Oudega

undefined

Ontroerende seiderviering

In zijn wekelijkse column heeft Heere Heeresma ons vele malen deelgenoot gemaakt van zijn sympathie voor Wilders, waar hij ook letterlijk partij voor koos. Het was voor mij een verademing om in zijn meest recente column (Opinie, 18 april) een leerzaam en ontroerend verslag te lezen van een joodse seiderviering.

Johannes Bolt Velserbroek

undefined

Trump ook nucleair gevaarlijk

We moeten er inmiddels van uitgaan van Noord-Korea een nucleaire ramp kan ontketenen, staat bij het commentaar (Opinie, 19 april). Maar als ik het commentaar lees, ben ik eerder geneigd om te zeggen dat we er rekening mee moeten houden dat Trump dat kan doen gezien zijn onvoorspelbaarheid die ook expliciet wordt benoemd.

Ik houd het er maar op dat ze er beiden toe in staat zijn. Overigens is elk land met kernwapens een potentieel risico.

Henk Kraaijenbrink Borne

undefined

Zoek dialoog met verliezers

Het is opvallend hoe vaak we de laatste jaren bij referenda uitslagen zien van 51 tegen 49 procent. Zoals terecht wordt vastgesteld tekent dat de diepe verdeeldheid van samenlevingen. Maar om tot echte oplossingen te komen zouden de 'winnaars' er beter aan doen de dialoog met de 'verliezers' te zoeken in plaats van hun 'overwinning' op te eisen en hun zin door te drukken.

Dick Gaasbeek Blaaksedijk

undefined

Huiseigenaar vs Groninger

In de discussie over de aardbevingsschade door de gaswinning wordt steevast gesproken over 'de Groningers'. Mij lijkt er geen verband te zijn tussen Groningers en de aardbevingsschade. Wel tussen het aardgaswingebied en de huiseigenaren in dat gebied. Het lijkt een onzinnig verschil, maar gevoelsmatig is er voor de rest van de Nederlanders meer identificatie met 'huiseigenaren' dan met Groningers.

Willem van den Berg Heerenveen

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden