lezersreacties

Niet in de steek laten

Het prachtartikel van collegadominee Klaas Vos roept een herinnering wakker aan een uitspraak van Johnny Kraaijkamp (Letter & Geest, 4 juni). In een tv-interview zei hij eens, in een tijd dat het niet goed ging met Ajax: "Ik blijf natuurlijk wel komen." Want het is met Ajax net als met de kerk: ook als het beroerd gaat, laat je die niet in de steek. Ik denk dat Kraaijkamp ook genoten zou hebben van Vos' beschouwing.

Bram Heringa Teteringen

Twijfels over de leiding

Staatssecretaris Wiebes heeft vier maanden geleden voor de Belastingdienst een vertrekregeling afgesproken met de vakbonden. Als gevolg daarvan blijken nu al te veel medewerkers te vertrekken, en ook nog de verkeerde. Goed beleid begint altijd met een goede analyse van het probleem, het ontwikkelen van een visie en het stellen van duidelijke doelen. Wie medewerkers wil laten afvloeien, moet in doelstellingen vastleggen van wie hij afscheid wil nemen en daar zijn plan op afstemmen. Dat is bij de Belastingdienst blijkbaar slecht gebeurd. Dat roept twijfels op over de politieke en ambtelijke leiding aan dit proces.

Bart Davidse Bilthoven

Onvergetelijke nachten

Waarom mocht je als jochie om twee of drie uur 's nachts je vader wakker maken voor een partij van Mohammad Ali? Omdat Ali garant stond voor spektakel, show, souplesse en een fabelachtige techniek. Belangrijk was om zijn entree in de ring niet te missen, vanwege zijn enorme zelfvertrouwen, bluf en verbale kracht. Hij danste door de ring, sprak op zijn tegenstander in en blufte deze af met zijn komische 'Ali shuffle'. De zelfbenoemde 'The Greatest' was trots en arrogant op een poëtische manier en sprak zich ook buiten de ring uit voor de achtergestelde, zwarte bevolking. Hij was groter dan zijn sport en heeft mij én mijn vader onvergetelijke en korte nachten bezorgd!

Bas Overmars Amsterdam

Volksverlakkerij

De selectieve opkoopregeling van woningen in het aardbevingsgebied van Groningen lijkt vooral ingegeven door een charme-offensief van de overheid en de Nam. Op het eerste gezicht lijkt een vergoeding van 95 procent van de taxatiewaarde een ruimhartige compensatie voor gedupeerde huiseigenaren (Trouw, 3 juni). Ze ontvangen echter een sigaar uit eigen doos. Sinds vaststaat dat de gaswinning aardbevingen veroorzaakt, is de woningmarkt in de gebieden van de gaswinning enorm gekelderd. De waardevermindering is nog vele malen groter dan het te nemen verlies van vijf procent op de huidige taxatiewaarde. Deze volksverlakkerij schreeuwt om een parlementaire enquête.

Herman de Muinck Zuidlaren

Herzie Vluchtelingenverdrag

Arco van Wessel pleit ervoor vast te houden aan het Vluchtelingenverdrag (Opinie, 6 juni). Alhoewel hij erkent dat dit verdrag enigszins gedateerd is, vindt hij dat we in de geest ervan moeten handelen. Maar als we in de geest van een verdrag moeten handelen en niet naar de letter, dan kunnen we ook het verdrag ter discussie stellen. Een gedateerd verdrag verdient revisie, wellicht vanuit een nieuwe geest.

Jos Janssen Nunspeet

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden