lezersreacties

Tv-debat in plaats van geweld

Waarom is niemand in Nederland op het idee gekomen om een tv-debat te organiseren over het Turkse referendum, met als deelnemers de Turkse minister van buitenlandse zaken Cavusoglu, zijn Nederlandse collega Koenders en de aanvoerder van het Turkse Nee-kamp? Tweetalig, met Nederlandse en Turkse ondertiteling. Deelname aan dit debat had aan Cavusoglu als voorwaarde kunnen worden gesteld om toestemming te krijgen om Turkse Nederlanders toe te spreken. Het opgeklopte nationalisme kent alleen maar verliezers. Maar het houden van zo'n debat of een weigering van Cavusoglu om deel te nemen, zou Nederland de morele winnaar van het conflict hebben gemaakt.


Evert du Marchie van Voorthuysen


Haren

Spierballen vertoon

Spierballen in plaats van diplomatie (Trouw, 13 maart). Voor een despoot als Erdogan, die van zichzelf zegt dat hij een politicus is en geen diplomaat, heeft de regering deze kwestie goed ingeschat en de juiste aanpak gevolgd . Uit de reacties die op dit spierballenvertoon uit Ankara kwamen, blijkt wel dat enige diplomatie deze man zelf ook volkomen vreemd is .


Jaap Cornelissen Ermelo

Trots op Aboutaleb

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft zaterdag krachtdadig en vastberaden opgetreden. Ik ben er trots op dat de tweede stad van Nederland zo'n burgemeester heeft: een man geboren in Marokko en belijdend moslim, die pal staat voor onze rechtsstaat.


Ab de Buck Dordrecht

Ongelukkige kop

Koppen maken is een vak, je hebt maar weinig woorden om de inhoud te dekken en mensen te trekken. Dat kan ongelukkig uitvallen. Zaterdag op de voorpagina 'Minderjarige prositituees blijken zeer gewild'. Een zin die een groep (kwetsbare) meisjes als handelswaar neerzet en bovendien onacceptabel gedrag van een groep mannen niet benoemt. 'Meisjes nog ongestraft misbruikt' zou een betere kop zijn geweest, met een geheel andere boodschap.


Liesbeth van der Hoogte Amsterdam


Verwoesting in spiegelbeeld


Treurig genoeg, de foto van het verwoeste huis in Aleppo, maar ook nog in spiegelbeeld (de Verdieping, 11 maart).


Dat is aan de grammofoon te zien. Gelukkig heeft die man nog zijn muziek.


Wout Ridder Eindhoven


Burgemeester onwaardig


'Iedereen moet voelen dat het beter gaat' is een van de boodschappen die premier Rutte in een paginagrote advertentie in Trouw overbrengt.


Dat is een heel ander geluid dan dat van de Haarlemse ex-burgemeester en PvdA-lid Bernt Schneiders, die zijn stem geeft aan VVD-kandidaat en stadgenoot Wybren van Haga (Trouw, 13 maart). Deze kandidaat vindt de zestien miljard aan aardgasbaten veel belangrijker dan 'een paar scheuren in (Groningse) huizen en ik heb ook scheuren in mijn huis'. Voor deze Van Haga is de wereld blijkbaar niet groter dan de Randstad en is Groningen een wingewest.


Geen Kamerlid dus voor alle Nederlanders en Schneiders is met zijn keuze de titel 'burgervader' onwaardig.


Klaas van der Veen Hoofddorp

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden